Πολλά παράπονα ακούμε για τον αριθμό των κουνουπιών που αναζητούν την… τροφή τους στο… αίμα μας!

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολο λόγω του βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε αλλά και της παρουσίας στάσιμων νερών σε αρκετά ακόμα σημεία.

Υπάρχει, λένε, και ένα νέο είδος κουνουπιού το οποίο συναντάται κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, κινείται ανά σμήνη, χωρίς όμως να τσιμπάει.

Πάντως καθησυχαστικός είναι ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης κ. Νίκος Καμπάνης όσον αφορά στα αποτελέσματα των 519 δειγμάτων που έως και σήμερα δεν δείχνουν να υπάρχουν μολυσματικές ή άλλες ασθένειες που να μεταδίδονται μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών.

¡ Αν το πρόβλημα είναι σοβαρό μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου: 28413-40384, 28413-40385 και 28413-40380.

Επικοινωνήσαμε με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Λασιθίου και ενημερωθήκαμε ότι αν καλέσουμε τα παραπάνω τηλεφώνα, η Υπηρεσία θα ενημερώσει την εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει φέτος τον ψεκασμό, για να επιληφθεί του προβλήματος, αν αυτό είναι σε εξωτερικό χώρο και όχι σε μέσα σε σπίτια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και απευθείας με την εταιρία στο τηλέφωνο 8001124424 (ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας χωρίς χρέωση).
ΛΕΩΝ.Κ.