Βίντεο από την επιχείρηση μεταφοράς της σορού της 51χρονης Βελγίδας από το φαράγγι του Καψά Σητείας

Βίντεο από την επιχείρηση μεταφοράς της άτυχης Βελγίδας στο φαράγγι του Καψά Σητείας

Βίντεο από την επιχείρηση μεταφοράς της σορού της 51χρονης Βελγίδας από το φαράγγι του Καψά Σητείας

Gepostet von ΕΔΕΑΚ am Dienstag, 16. Juli 2019

 

Χτες Δευτέρα 15 Ιουλίου, στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Αστυνομίας και την ΕΔΕΑΚ, για τη μεταφορά μιας 51χρονης Βελγίδας τουρίστριας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο φαράγγι του Καψά στα κάτω Περβολάκια Σητείας.

Το χρονικό

Ένα ζευγάρι Βέλγων περιπατητών αποφάσισε να επισκεφτεί το φαράγγι του Καψά γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι, ενώ οι συνθήκες δεν ήταν οι πιο κατάλληλες, λόγω της αυξημένης ζέστης. Μόλις το ζευγάρι εισήλθε στο φαράγγι, η 51χρονη Βελγίδα δήλωσε στον σύζυγο της ότι δεν είναι καλά και του είπε να το αναβάλουν, αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν. Περίπου στη μέση της διαδρομής η 51χρονη έχασε τις αισθήσεις της και ο σύζυγος της την άφησε και κινήθηκε μόνος του μέσα στο φαράγγι για να βρει σήμα το κινητό του για να καλέσει βοήθεια . Σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε ο σύζυγος, εκτός από τα παραπάνω, η Βελγίδα αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Κρατικών υπηρεσιών και της εθελοντικής ομάδας διάσωσης ΕΔΑΕΚ πού έφτασαν έγκαιρος στο σημείο στήνοντας την επιχείρηση διάσωσης. Οι ομάδες προσέγγισαν το σημείο που ήταν η Βελγίδα, εντοπίζοντας την δυστυχώς νεκρή. Η μεταφορά της σορού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της έντονης μορφολογίας του φαραγγιού και εξουθένωσε σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις των ομάδων διάσωσης.
Η σορός της 51χρονης Βελγίδας μεταφέρθηκε για νεκροψία στο Ηράκλειο, όπου αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την Βελγίδα.
ΕΔΕΑΚ Γιάννης Δασκαλάκης