Φωτογραφία: Γιάννης Ψυλλάκης

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυο ελικόπτερα κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο της φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Μύρτος Ιεράπετρας, κοντά στον οικισμό Κοπάνες σε δύσβατη χαράδρα. Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα αλλά και δύο ελικόπτερα από τα Χανιά και το Ηράκλειο που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνέδραμαν υδροφόρες ιδιωτών καθώς και του δήμου Ιεράπετρας.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατέκαψε πεύκα, χορτολιβαδική έκταση, περίπου 100 στρεμμάτων, ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ προκάλεσε μικρές ζημιές και σε νέα θερμοκήπια.

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκο Λαγουδάκη, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αλλά και των δύο ελικοπτέρων που έκαναν ρίψεις νερού, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Αξίζει στο σημείο αυτό να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους πυροσβέστες και εθελοντές που συνέβαλαν στην άμεση αντιμετώπιση της φωτιάς, αλλά και στους χειριστές των ελικοπτέρων που κατάφεραν με πλήρη ακρίβεια να ρίχνουν το νερό στο σημείο ακριβώς που ήθελαν κατεβάζοντας το ελικόπτερο σε απόσταση λίγων μέτρων από το έδαφος.
  • Οι φωτογραφίες είναι του κ. Γιάννη Ψυλλάκη, δασοφύλακα της Διεύθυνσης δασών Λασιθίου που ήταν υπηρεσία στη περιοχή..