Με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα ότι το ρυάκι που δημιουργήθηκε από τις πολλές φετινές βροχές στη δυτική πλευρά της παραλίας στον Αλμυρό, συνεχίζει να κατεβάζει νερό. Με έκπληξη ακόμη είδα εκατοντάδες μικρά ψαράκια να κολυμπούν μέσα του… ακόμα και μια λιβελούλα! (το ταχύτερο έντομο που μπορεί να πετάξει με 80 χλμ./ώρα). Για να περάσουν οι επισκέπτες της παραλίας το ρυάκι έχει τοποθετηθεί μια πρόχειρη -όχι ότι καλύτερο- κατασκευή.

Άλλο ευχάριστο της παραλίας είναι η μικρή αμμουδιά που, με τα χρόνια, έχει δημιουργηθεί στη δυτική επίσης πλευρά μεταξύ Γαργαδόρου και Αλμυρού, μπροστά από την προβλήτα που είχε κατασκευαστεί για να φορτώνονται τα μπλόκια της Μαρίνας. Με λίγη βοήθεια θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε μια πανέμορφη γωνιά για μπάνια.

▪ Όσο για τα κακά που είδα, περπατώντας από το Γαργαδόρο μέχρι τον Αλμυρό, τι να πω; Τίποτε δεν αλλάζει! Σκουπίδια σε πολλά σημεία της διαδρομής με αποκορύφωμα αυτά στην αρχή και αυτά στην είσοδο στην παραλία… η οποία είσοδος χρησιμοποιείται και ως τουαλέτα! Εικόνες δυσφήμησης της πόλης μας σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της.
ΛΕΩΝ.Κ.