Θετική προσδοκά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ότι θα είναι η εξέλιξη σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Νεαπόλεως, εκτιμώντας μάλιστα ότι σύντομα θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

O Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχ. Καραμαλάκης ενημερώθηκε και μέσω του γραφείου του ενημέρωσε τον κ. Ζερβό ότι παρακολουθεί και προωθεί το θέμα που ενδιαφέρει έντονα την τοπική κοινωνία και συνδέεται εξ άλλου και με την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία τόσο των Δικαστηρίων όσο και του παρακείμενου Καταστήματος Κράτησης Νεαπόλεως.

Ο κ. Ζερβός συζήτησε το θέμα και με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με τον οποίο είχε συνάντηση και συζήτησαν ιεραρχημένα μια σειρά από θέματα που αφορούν τον Δήμο, παραδίδοντάς του σχετικό υπόμνημα και ζητώντας του την πολιτική στήριξη και άσκηση επιρροής ως κυβερνητικού παράγοντα, για την προώθηση και υλοποίησή τους.  Και ένα από τα θέματα αυτά ήταν και η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από πλευράς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος.

«Με τις αποφάσεις του, αν και είναι αμετάκλητες, το ΣτΕ δεν νομοθετεί. Η πολιτεία οφείλει σε κάθε περίπτωση να τις σεβαστεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υλοποίηση και συμμόρφωση της πολιτείας προς την απόφαση του ΣτΕ απαιτεί πολιτική βούληση και ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Απαιτεί πράξη της Διοίκησης», είπε ο Δήμαρχος, αναμένοντας την επόμενη κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ