Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από ιδιώτες για την ύπαρξη παρασυρόμενου από τα κύματα 35χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Γούβες Ηρακλείου ν. Κρήτης.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος  – Ελληνικής Ακτοφυλακής ξεκίνησαν έρευνες από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και ένα σκάφος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.), ενώ από ξηράς έρευνες διεξήχθησαν από τρία περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από Κλιμάκιο  Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, καθώς και ιδιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή, προς διερεύνηση των ανωτέρω, με αρνητικά αποτέλεσμα.
Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή της ως άνω περιοχής η σορός του 35χρονου και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.