Πυρετός προετοιμασίας για την μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης, τον Ημιμαραθώνιο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Την ερχόμενη Κυριακή όπως τόνισαν οι διοργανωτές στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναμένονται πάνω από 4000 αθλητές και μάλιστα περισσότεροι από 450 προέρχονται από 41 χώρες. Περισσότεροι από 1400 αθλητές και αθλήτριες εκτός Κρήτης. Ο αριθμός φέτος των υψηλού επιπέδου αθλητών και αθλητριών, ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών. Σπουδαίοι πρωταθλητές Έλληνες και ξένοι ,διάλεξαν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης-τον αγώνα που μόλις πριν μια βδομάδα κατέκτησε βραβεία και διακρίσεις στα SPORTS MARKETING AWARDS- για να βιώσουν το αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, που εξελίσσεται, βελτιώνεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Το παρών θα δώσουν μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού όπως ο Χριστόφορος Μερούσης ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Ζερβάκης Γιάννης, ο Γιώργος Μίνος, ο Ιωαννίδης Ιάσονας, η Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές του παγκόσμιου στίβου όπως ο Γάλλος Nicolas Dalmasso, οι Βέλγοι Laerte Dennis και Paquet Αmaury οι Πολωνοί Mateusz Madziar και Nartowski kamil, ο Γάλλος Holzerny benoit και η Γαλλίδα Hamel Severine.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λεύτερης Αυγενάκης που παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, την Αυτοδιοίκηση αλλά και στους εκατοντάδες συμμετέχοντες που εργάζονται με μεράκι για την επιτυχία του Ημιμαρωθωνίου Κρήτης. «Τέτοια γεγονότα προβάλουν τον τόπο και συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, του πολιτισμού, αλλά και της τοπικής οικονομίας. Προσκαλούμε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν και φέτος την προσπάθεια αυτή, πολλά συγχαρητήρια και πάλι σε όλους αυτούς που συνδιοργανώνουν με επιτυχία το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε ένα από τους δρομικούς αγώνες ενώ αναδεικνύει και την αλληλεγγύη μας σε επίπεδο φιλανθρωπικό.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης έχει εκκίνηση από το Αρκαλοχώρι και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια αποτελεί το κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός του νησιού και διακρίνεται για την τεράστια επιτυχία του, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων.

«Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης επιστρέφει την Κυριακή για πέμπτη χρονιά. Ένας αγώνας θεσμός που συνδυάζει τον αθλητισμό τον πολιτισμό και την Κρητική διατροφή. Μέχρι τώρα οι εγγραφές έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, περιμένουμε την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι περισσότερους από 4000 αθλητές από 41 χώρες και από κάθε γωνιά της Ελλάδας» σημείωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργος Αλεβυζάκης σημείωσε .

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της διοργάνωσης εκτός από το καθαρά αθλητικό μέρος θα υπάρχουν κι άλλες δράσεις, με κεντρικό σύνθημα από την οργανωτική ομάδα: «’Ασε το κινητό κι έλα να τρέξουμε, όλοι μπορούν να νικήσουν, αν είσαι στην εκκίνηση, είσαι Νικητής».

Φέτος στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης θα συμμετέχουν για πρώτη φορά, δυο τυφλοί αθλητές ο Στέργιος Σιούτης και ο Χρήστος Κορομηλάς αλλά και ο συντοπίτη μας παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Μανώλης Στεφανουδάκης με ειδικό τροχήλατο όχημα, στα 21χλμ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων 8:50

Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων 9:10

Εκκίνηση 1000 μέτρων 9:15

Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 12:00

Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ 12:40

Απονομές Νικητών 13:10

Κρητικό Γλέντι 14:00