The National Theatre of London / NT Live – Περίοδος 2019-2020
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση βραβευμένων θεατρικών παραστάσεων του National Theatre of London
“King Lear (William Shakespeare)” Θεατρική παράσταση του National Theatre of London
Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ – The National Theatre of London / NT Live
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019
Κινηματοθέατρο REX / Ώρα 18:00 / Είσοδος: 12€ (Γενική) & 10€ (Μαθητικό – Φοιτητικό – Ανέργων – Ομαδικά)

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ REX ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ

ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “NT LIVE” ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΗΡ» ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ IAN McKELLEN

ΤΟ NT LIVE ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ 10η ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ NATIONAL THEATRE

Το βραβευμένο πρόγραμμα μεταδόσεων “NT Live” του National Theatre της Αγγλίας ξεκινά την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00, τις προβολές του στο ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ REX στον Άγιο Νικόλαο, με την επετειακή μετάδοση του Σαιξπηρικού αριστουργήματος «Βασιλιάς Ληρ», με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Ιαν Μακέλλεν.
Με αφετηρία τις ακτές του Τάμεση, το National Theatre of London πάντα πρωτοπόρο, αποτελεί την πηγή έμπνευσης των σύγχρονων θεατρικών παραγωγών παγκοσμίως. Έχοντας μια παραγωγή 25 νέων θεατρικών παραστάσεων ετησίως, το National Theatre αποτελεί έναν από τους σύγχρονους ναούς της θεατρικής τέχνης.
Μέσα από το πρόγραμμα “NT Live”, που ξεκίνησε πειραματικά το 2009, το National Theatre φθάνει πλέον σε πάνω από 2.000 αίθουσες παγκοσμίως και δίνει την δυνατότητα στους φανατικούς θεατές του σε όλο τον κόσμο να απολαύσουν, από την αίθουσα του κοντινότερου κινηματογράφου τους, τις στιγμές θεατρικού μεγαλείου που δημιουργεί αυτός ο εμβληματικός θεατρικός οργανισμός σε προβολές υψηλής ευκρίνειας HD.
Το πρόγραμμα προβολών των συγκλονιστικών θεατρικών παραστάσεων του “NT Live” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας και του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, και εντάσσεται στην συνολικότερη συνεργασία του ΠΑΟΔΑΝ με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για την υποστήριξη πρωτοποριακών παραγωγών από κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς του κόσμου, όπως η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το National Theatre της Αγγλίας.
Οι προβολές ξεκινούν στο Κινηματοθέατρο REX με την ευκαιρία του εορτασμού της επετειακής 10ης χρονιάς μεταδόσεων το 2019, όπου το “NT Live”, αναβιώνοντας τις μεγαλειώδεις παραστάσεις από τα θέατρα του West End, επαναφέρει στο κοινό τις παραστάσεις που έχουν γράψει θεατρική ιστορία. Η πρεμιέρα γίνεται με τον Βασιλιά Ληρ και ακολουθούν ο Άμλετ με τον Benedict Cumberbatch, ο Αντώνιος και Κλεοπάτρα με τον Ralph Fiennes, ο Υπηρέτης δυο Αφεντάδων με τον James Corden και άλλες εκπληκτικές προβολές.
Οι μεταδόσεις των παραστάσεων γίνονται με Ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ
Φοιτητικό / Άνεργοι / Group: 10 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του NT Live, τις τιμές εισιτηρίων και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το fb page @NTliveinGreece.

Κινηματοθέατρο REX – Άγιος Νικόλαος

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ
William Shakespeare
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Duke of York’s Theatre στο West End του Λονδίνου
Με ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 220 λεπτά

★★★★★ “Ο θρυλικός Ian McKellen είναι ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς αυτής της θριαμβευτικής παραγωγής!” (Daily Telegraph)
Η sold-out παραγωγή που κατέπληξε το κοινό και έλαβε κριτικές 5 αστέρων κινηματογραφήθηκε από τις περιορισμένες παραστάσεις που δόθηκαν στο West End. Η σκηνοθεσία του Jonathan Munby που αποδίδει ευφυέστατα με “εκλεπτυσμένο και παράλληλα ζωηρό τρόπο” (The Times) μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού Σαιξπηρικού έργου. Τον Ληρ «ενσαρκώνει συγκινητικά» o Ian McKellen.

Στη δύση του βίου τους, δύο πατέρες απορρίπτουν τα παιδιά τους, παρότι εκείνα τους αγαπάνε πραγματικά. Ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα, ανοίγουν τους ασκούς της προδοσίας και των ανηλεών φιλοδοξιών. Οικογένειες σε μια λυσσώδη διαμάχη για την εξουσία, με πικρό τέλος.
Ο Βασιλιάς Ληρ –για ορισμένους, η ωραιότερη τραγωδία που έχει γραφτεί– στη σκηνή του Duke of York’s Theatre, από το Chichester Festival Theatre 2017, όπου παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία. Το NT Live παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του σαιξπηρικού δράματος, όπου συνυπάρχουν η βία και η τρυφερότητα, η συγκίνηση και η φρίκη.