Τον ρόλο του είχαν προτείνει αρχικά για την επιτυχημένη και αγαπημένη σειρά “Το Νησί” αποκάλυψε ο δημοφιλής ηθοποιός, Στέλιος Μάινας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου “The 2Night Show” στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε “πρέπει να πω ότι ήταν δική μου επιμονή ο Γιώργης. Προσωπική, δική μου επιμονή. Εγώ επέμεινα και ήθελα τον Γιώργη. Ο Παπαδουλάκης (σ.σ.: ο σκηνοθέτης) ήθελε να μου δώσει τον δήμαρχο.

“Μου άρεσε πολύ αυτός ο ρόλος. Μου άρεσε αυτή η μοναξιά, είχε κάτι πολύ ιδιαίτερο ο Γιώργης. Ήταν μια βιβλική φιγούρα. Επίσης πρέπει να πω ότι εγώ συνέβαλα στη δημιουργία αυτής της βιβλικής φιγούρας. Στην αρχή μου λέει ο σκηνοθέτης «ξέρεις, θα πρέπει να κουρέψεις το μούσι, γιατί τη δεκαετία του ’50, του ’40 και του ’30 δεν είχαν μούσι, είχαν μουστάκι οι ψαράδες. Πρέπει να είμαστε και ιστορικά εντάξει». Αγόρι μου, του λέω, πρέπει να φτιάξουμε βιβλική φιγούρα, για να ταυτίζεται ο κόσμος. Και όντως, οι ψαράδες δεν είχαν μούσι, μουστάκι είχαν. «Ε, θα έχω εγώ» του είπα και έτσι τον έπεισα.