Μία ξεχωριστή στιγμή περιλάμβανε η εκδήλωση του Συλλόγου Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Ο Δίας» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο κέντρο ΚΑΛΥΒΑ στις Λίμνες. Η σύζυγος του αείμνηστου Νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη, Ζαχαρούλα Πυθαρούλη-Στρατάκη και ο γιος του Νίκος, 11 χρόνια μετά τον θάνατό του (27/9/2008), παρέλαβαν, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ, την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου για την μεγάλη προσφορά του Οροπεδιώτη στην καταγωγή άνδρα στα κοινά του τόπου.

Ο Σύλλογος, μάλιστα, με αίτηση που θα καταθέσει στα Δημοτικά Συμβούλια Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, θα αιτηθεί την απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα «προκειμένου να γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές την προσφορά του» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά τον Αγιασμό από τον Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και τον παπά Γιάννη Στραταντωνάκη και την κοπή της βασιλόπιτας, έγινε απολογισμός των δράσεων που έλαβαν χώρα την χρονιά που πέρασε. Ο πρόεδρος Γιώργος Μπελούκας ευχήθηκε για το νέο έτος και αναφέρθηκε, ενδεικτικά, σε όσα έγιναν από το Σύλλογο.