Από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, ο ΠΑΟΔΑΝ έχει τη χαρά να φιλοξενεί  στο Δήμο Αγίου Νικολάου το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απαντά στην ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση, διευρύνοντας την ανάπτυξη και την προαγωγή της ρυθμικής ικανότητας και της μουσικής αντίληψης των συμμετεχόντων.

Σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής (τομέας Θεατρολογίας – Μουσικολογίας) σε συνεργασία με το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής Παιδαγωγικού Τμήματος στο πλαίσιο της προσπάθειας σύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με την τοπική κοινωνία και της ανάδειξής του σε ένα ακόμα πιο ζωντανό κύτταρό της.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής, φοιτητές όλων των ειδικοτήτων, επαγγελματίες υγείας και όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αντίστοιχο πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη ως πυλώνας εθνικής στρατηγικής από το Υπουργείο Παιδείας της Σουηδίας για το 2018-2021 σε συνεργασία με το εργαστήρι Ψυχολογίας & Ειδικής Αγωγής  και με την συμμετοχή Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από την Αγγλία, την Κύπρο και την Σουηδία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, ήδη, με μεγάλη επιτυχία και απρόσμενα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, επιβεβαιώνοντας ότι η μουσική είναι ένα καίριο κοινωνικό αγαθό που υποστηρίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και σχετίζεται με την υγεία, την καθημερινή ζωή, την ευημερία και την κοινωνική πρόοδο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε την υλοποίηση του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» για το εαρινό εξάμηνο του 2020, περιλαμβάνοντας αυτή τη φορά και το ν. Λασιθίου, αφού υποβάλλαμε σχετικό αίτημα.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη27 Φεβρουαρίου 2020 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου (Κων/νου Παλαιολόγου 76) 17:00 – 19:00.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ κατόπιν χρηματοδότησης της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

  • Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον μουσικό Γιάννη Παπατζανή.
  • Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας είναι ο Εμμανουήλ Σειραγάκης.
  • Συνεργάτης σε θέματα παιδαγωγικής ευθύνης είναι ο καθηγητής Ψυχολογίας Ηλίας Κουρκούτας.
  • Υπεύθυνη συντονισμού – διδασκαλίας είναι η μουσικός Ανθή Φουρκή σε συνεργασία με τους μουσικούς εισηγητές: Χάρης Μπάκας, Κατερίνα Λακιωτάκη και Θεοδώρα Μαργαρίτη.

Πλειάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών θα εμπλουτίσουν εποικοδομητικά τους ποικίλους εκπαιδευτικούς άξονες ως επισκέπτες εισηγητές.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων / απαραίτητη δήλωση συμμετοχής (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας και πόλη) στο rhythm4edu@gmail.com

facebook: Rhythm4edu

Instagram: rhythm4edu

Κανάλι στο youtube: rhythm4edu

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Δήμος Αγίου Νικολάου-ΠΑΟΔΑΝ

.