Άμεσα ενδιαφερόμενη από τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την ΕΠΟ για την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου ήταν η ΑΕ Νεάπολης, όπου το «φρένο» το οποίο μπήκε την έβρισκε να ισοβαθμεί με παιχνίδι περισσότερο μαζί με την Αναγέννηση στην κορυφή της βαθμολογίας, λόγω της ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών που κουβαλούσε από πέρυσι, αλλά και να είναι φιναλίστ του κυπέλλου.

Ο πρόεδρος των «πρασινοκίτρινων» Κώστας Καστελλιανάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ σε συνέντευξη η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου, ήταν ξεκάθαρος και αποκαλυπτικός, χρίζοντας την ομάδα του πρωταθλήτρια συγκεντρώνοντας όπως είπε άλλωστε τους περισσότερους βαθμούς στους αγώνες που διεξήχθησαν και την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει να αποκατασταθεί η αδικία των τριών βαθμών που της έχουν αφαιρεθεί, αλλά και τα σχέδια για την επόμενη σεζόν που την θέλει στη Γ’ εθνική.

Αρχικά και σχετικά με την όλη κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί ανέφερε «Από τη στιγμή που έρθει έτσι τα πράγμα λόγω του κορονοϊού, θεωρώ ότι η σεζόν είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί κανονικά και όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και ο λόγος δεν είναι μόνο το ότι οι ποδοσφαιριστές απέχουν μεγάλο διάστημα από προπονήσεις, αλλά υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι, για το πώς θα συγκεντρωθούν και πάλι οι παίκτες οι οποίοι δεν είναι όλοι από μια συγκεκριμένη περιοχή, έχοντας στο πρόγραμμα τους πλέον τις εποχιακές επαγγελματικές υποχρεώσεις τους και αν υπάρξει συνέχεια των πρωταθλημάτων θα είναι υποβαθμισμένα κατά πολύ».

Για την καλύτερη λύση πλέον την οποία θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει και την οποία προτείνει, είπε «Η μόνη πρόταση που έχουμε να κάνουμε είναι η διακοπή του πρωταθλήματος όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα για όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της χώρας. Σε ότι έχει να κάνει με το δικό μας πρωτάθλημα του Λασιθίου την άνοδο για την Γ’ εθνική να πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Α’ κατηγορίας».

Ομάδες οι οποίες υποβιβάζονται από εθνικές κατηγορίες, τις περισσότερες φορές περνούν ένα άσχημο διάστημα χωρίς να πρωταγωνιστούν, κάτι που στην ΑΕΝ όμως δεν ίσχυσε και για το αν περίμεναν αυτή την πορεία πρωταθλητισμού, δήλωσε χαρακτηριστικά «Φυσικά και περιμέναμε αυτή την πορεία, παρ’ ότι δεν θέλαμε να βγει προς τα έξω στο ξεκίνημα ότι η ομάδα πηγαίνει για πρωταθλητισμό, αν και στις μεταξύ μας συζητήσεις το λέγαμε και το πιστεύαμε. Όπως φάνηκε το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους το κατέκτησε η ΑΕ Νεάπολης και δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος 2019-2020 συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς (52) και δεν προσπαθεί να πάρει κανένα πρωτάθλημα στα χαρτιά όπως συζητιέται και γράφεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτοί που το προσπαθούν αυτό είναι άλλοι και όχι εμείς».

Σε ότι έχει να κάνει με την ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών που την επιβλήθηκε από την προηγούμενη σεζόν για αυτήν που διανύουμε, ο ισχυρός άνδρας του Νεαπολίτικου σωματείου τόνισε «Είναι μια άδικη απόφαση και σύμφωνα και με τη δική μας λογική δεν ευσταθεί και δεν πατάει πουθενά. Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ αλλά και της ΕΠΣΛ είναι συγκεκριμένος και δεν αναφέρει να μας επιβληθεί η συγκεκριμένη τιμωρία. Για πρώτη φορά θα αναφέρω δημοσίως ότι έχει κατατεθεί αίτηση αναψηλάφησης και επανεξέτασης της ποινής εδώ και περίπου δύο μήνες και αναμένουμε τις αποφάσεις σε πρώτη φάση από την ΕΠΣΛ και την Πειθαρχική της Επιτροπή, διαφορετικά αν δεν μας ικανοποιήσει η απόφαση αυτή ώστε να αποδειχθεί το δίκιο μας θα στραφούμε και σε υψηλότερα όργανα. Στο παιχνίδι που είχε γίνει στις 27 Μαρτίου 2019 στον τελικό κυπέλλου με τον ΟΦΙ στη Σητεία, παρουσιάστηκε ότι σαν ομάδα δεν πήγαμε να παραλάβουμε τα μετάλλια και το κύπελλο του φιναλίστ σύμφωνα με το τελετουργικό που υπάρχει για τον τελικό κάτι το οποίο δεν ευσταθεί, καθώς υπήρξε εκπρόσωπος της διοίκησης και ποδοσφαιριστές μας, κάτι που αποδεικνύεται από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό το οποίο υπάρχει, αλλά είναι και γραμμένο στο Φύλλο Αγώνα. Ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει ότι ποινή αφαίρεσης βαθμών εφαρμόζεται σε περίπτωση που παραιτηθεί κάποια ομάδα και δεν αγωνιστεί στον τελικό, ή αρνηθεί να παραλάβει τα μετάλλια. Κάτι τέτοιο στην περίπτωση τη δική μας δεν ισχύει».

Στην ερώτηση για τον λόγο που χρειάστηκε να περάσουν τόσοι μήνες για να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα, απάντησε «Ο λόγος που αφήσαμε τόσο διάστημα και πέρασε, είναι ότι το καλοκαίρι το σωματείο βρισκόταν σε διαδικασία εκλογών την περίοδο που βγήκε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία για ανεξήγητο λόγο από τις 27 Μαρτίου που έγινε το παιχνίδι συνεδρίασε στις 20 Ιουνίου τρεις σχεδόν μήνες μετά δηλαδή. Με την απόφαση αυτή να βγαίνει λοιπόν μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να υπάρχει αγωνιστική δράση και βέβαια αβεβαιότητα για την ΑΕ Νεάπολης σε ότι αφορά τα διοικητικά, δεν ήταν δυνατόν κάποιος να τρέξει τις διαδικασίες, χάνοντας έτσι το περιθώριο το οποίο υπήρχε και μας δίνει ο νόμος. Πέρα τούτου όμως δεν μπορεί κανείς να πει γιατί αφήσαμε τόσο διάστημα να περάσει και να μην διεκδικήσουμε το δίκιο μας, αλλά να σωπάσουμε καταπίνοντας τη γλώσσα μας όπως μας λένε ορισμένοι. Κάτι τέτοιο δεν θα το κάνει ποτέ η ΑΕΝ όσο είμαι πρόεδρος της και ξέρει ότι αδικείται θα τα βάζει με θεούς και δαίμονες».

Με τα δεδομένα αυτά προσθέτει ότι «Με τη λογική ότι είμαστε πρωταθλητές και έχουμε πάρει την άνοδο στην Γ’ εθνική μέσα στα γήπεδα ζητούμε να διακοπεί ως έχει το πρωτάθλημα, από τη στιγμή που έχει κριθεί και μαθηματικά μιας και βρισκόμαστε τρεις βαθμούς απόσταση από την δεύτερη και σε περίπτωση ακόμη και μεταξύ μας ισοβαθμίας λόγω του ρεπό μας υπερτερούμε και δεν χρειάζεται να γίνουν και τα play off για τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά να μας ακολουθήσει η δεύτερη Αναγέννηση στη Γ’ εθνική καθώς έδειξε ότι το αξίζει αφού ήταν η καλύτερη ομάδα μετά από εμάς».

Τέλος, για τις βλέψεις του για την ερχόμενη περίοδο, είπε «Έχουμε προσπαθήσει να ανεβάσουμε το επίπεδο και να δυναμώσουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς από το 2014 και έπειτα που έχουμε αναλάβει τις τύχες του σωματείου και νομίζω πως έχει αλλάξει άρδην η εικόνα του. Έτσι και του χρόνου θα είμαστε εξίσου δυνατοί για μια αξιοπρεπή πορεία. Η νέα σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη συμμετοχή μας στη Γ’ εθνική όπου συμμετείχαμε σε έναν όμιλο με μεγάλα και γνωστά ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και νομίζω ότι σταθήκαμε αξιοπρεπέστατα, παίζοντας σε ιστορικές έδρες και αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες. Αυτό θα μας βοηθήσει την ερχόμενη σεζόν σε επίπεδο Κρήτης πλέον όπως είναι ο όμιλος που θα συμμετέχουμε, καθώς ο βαθμός δυσκολίας πιστεύω θα είναι 30-35% χαμηλότερος από την προηγούμενη συμμετοχή μας».