Από τους εργαζόμενους στο ΚΕΠ Δήμου Αγίου Νικολάου εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση σε ανάρτηση σε τοπικό site:
Κατόπιν των αναρτηθέντων σε τοπικό ειδησεογραφικό site στις 27-05-2020 με τίτλο «Εικόνα ντροπής στο ΚΕΠ Αγ. Νικολάου – άστραψε και βρόντηξε η Μαρία Βάρδα», οφείλουμε, σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι τη θέση μας ως εργαζόμενοι καθώς και την κορυφαία υπηρεσία που υπηρετούμε (90% αποδοχή από τους πολίτες), να θέσουμε εις γνώσιν σας και εις γνώσιν των πολιτών τα κάτωθι:

Σε πανελλαδικό επίπεδο τα ΚΕΠ λειτουργούν μετά την επιδημία του Covid-19, βάσει των οριζομένων στην υπουργική απόφαση Α.Π.: οικ.7542 εξ. 2020, Αρ. Φακ.: ΔΑΔ/Φ5/10, 24/03/2020, του Υπ. Ψηφιακής πολιτικής, η οποία ισχύει έως και σήμερα βάσει της Α.Π.:οικ.13595 εξ.2020, Αρ.Φακ.:ΔΥΜΣ/Φ5/20, 29/05/2020.

Η εν λόγω απόφαση μνημονεύει, ρητά, ότι τα ΚΕΠ λειτουργούν με κλειστή είσοδο και εξυπηρέτηση διά ζώσης είναι δυνατή μόνο με ραντεβού (ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό) και μόνο όταν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη η οποία κρίνεται εκ της προϊσταμένης βάσει των οριζομένων στην προαναφερόμενη υπουργική απόφαση.

Το πρόβλημα του συνωστισμού στην είσοδο της υπηρεσίας πηγάζει εκ του ότι μεγάλος αριθμός πολιτών προσέρχεται στην υπηρεσία μας χωρίς να έχει κλείσει ραντεβού με αποτέλεσμα την δημιουργία εκνευρισμού, για τον οποίο όμως το ΚΕΠ δεν φέρει καμία ευθύνη.

Εκ του λόγου σας καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εις γνώσιν σας και εις γνώσιν όλων όσων έτρεξαν να «λιθοβολήσουν» την υπηρεσία μας ότι το ΚΕΠ Αγίου Νικολάου, από τα μέσα Απριλίου, έλαβε το ρίσκο, άτυπα, να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του αν έχουν κάτι επείγον ή όχι.

Εκεί που άλλοι θα επαναπαύονταν και θα είχαν 70% λιγότερη εργασία το ΚΕΠ μας προτίμησε το δύσκολο δρόμο!

Αν απευθυνθείτε σε άλλα ΚΕΠ, μεγάλων πόλεων, θα καταλάβετε το προνόμιο που έχουν οι δημότες μας. Λόγω των παραπάνω φτάσαμε να έχουμε ηλεκτρονικά αιτήματα ακόμα και από δημότες Αθηνών αφού κατά τα λεγόμενά τους δεν εξυπηρετούνταν στα ΚΕΠ του Δήμου τους, που ορθώς εφάρμοζαν στο ακέραιο την υπουργική απόφαση. Επίσης θα διαπιστώσετε και τον τρόπο που ενεργούν ως προς τους πολίτες.

Αναφέρεστε αν μας ελέγχει κάποιος.

Σας γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ ελέγχονται από την Διεύθυνση Υπηρεσιών Μίας Στάσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης άμεσα και έμμεσα εκ του Δήμου, ο οποίος δύναται να ζητήσει ενημέρωση περί των πεπραγμένων του ΚΕΠ.

Κάθε υπάλληλος διαθέτει προσωπικούς κωδικούς και κάθε του κίνηση καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο από την Διεύθυνση Υπηρεσιών Μίας Στάσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και καταχωρείται άμεσα στα στατιστικά του ΚΕΠ (πλην των γνησίων υπογραφής και εξωτερικών εφαρμογών). Αυτά τα στατιστικά κατά καιρούς ζητούνται και αποδίδονται στον Δήμο (και προ και μετά Covid-19) και αποδεικνύουν γιατί τα ΚΕΠ είναι κορυφαία υπηρεσία.

Αναφέρεστε σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Ειδικά σ’ αυτή την κατηγορία το ΚΕΠ έχει προσφέρει τα μέγιστα και μάλιστα παραπάνω από τα προβλεπόμενα! ΑΝ επισκεφτείτε το ΚΕΠ μας θα σας αποδείξουμε, με τεκμήρια, την αλήθεια των γραφομένων μας.

Διαβάζουμε ότι ζητάτε εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο για όλα όσα αφορούν το ΚΕΠ παραβλέποντας ότι ο κ. Δήμαρχος και ο κάθε Δήμαρχος δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη σχετικά με την λειτουργία του ΚΕΠ και ούτε μπορεί να επέμβει στον τρόπο λειτουργίας του (ωράριο, διαδικασίες, στέγαση, καθήκοντα κλπ). Τα περί λειτουργίας των ΚΕΠ ορίζονται από νόμους, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους εκ του αρμοδίου υπουργείου.

Το ΚΕΠ μας πάντα θα προσπαθεί για το καλύτερο ανεξαρτήτως αν αυτό εκτιμάται ή όχι.

Τέλος ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο στο οποίο υπαγόμαστε θα επανέλθει το συντομότερο με νέα εγκύκλιο που θα μας επαναφέρει τουλάχιστον σε μια μερική κανονικότητα. Μέχρι τότε θα συνεχίζουμε να λειτουργούμε την Υπηρεσία μας ως έχει και υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι θα εξυπηρετούνται κατόπιν τηλεφωνικού (28413.40202-3-6-7-8) ή ηλεκτρονικού (d.agnikolaou@kep.gov.gr) ραντεβού καθώς και διαδικτυακά από την ΕΘΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΡΜΗΣ wwwHYPERLINK “http://www.ermis.gov.gr/”.HYPERLINK “http://www.ermis.gov.gr/”ermisHYPERLINK “http://www.ermis.gov.gr/”.HYPERLINK “http://www.ermis.gov.gr/”govHYPERLINK “http://www.ermis.gov.gr/”.HYPERLINK “http://www.ermis.gov.gr/”gr και στο https://www.gov.gr/ όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν και για θέματα ηλεκτρονικής θεώρησης γνησίου υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΥΠ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ SARS-CoV-2) ΣΤΟ ΚΕΠ0010 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ