Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΒΟΥΝΑ» πραγματοποιήθηκε σήμερα μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Τρούλα Σιτάνου του Δήμου Σητείας, στην περιοχή στην οποία προγραμματίζεται η κατασκευή του Αιολικού Πάρκου «Τρούλα-Χαλκιάς-Κορφή» του Υβριδικού Έργου Αμαρίου.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση πολιτών, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, Τοπικών Κοινοτήτων και γενικότερα της αυτοδιοίκησης, στη δράση διαμαρτυρίας. Η τοπική κοινωνία εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στην υλοποίηση τέτοιου είδους επενδύσεων και παράλληλα την αποφασιστικότητά της να προστατέψει τον φυσικό πλούτο και συνολικά την περιοχή.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση συμμετείχαν κι έλαβαν το λόγο ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κουρουπάκης και Νίκος Καραμανωλάκης, από την Οργανωτική Επιτροπή οι Στέλλα Αϊλαμάκη και Κώστας Γιαννακόπουλος και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιτάνου ο κ. Παντελάκης. Θερμό ήταν το χειροκρότημα που έλαβε και ο μικρότερος σε ηλικίας ομιλητής ο δεκάχρονος Κωνσταντίνος που ζήτησε την προστασία των Σητειακών βουνών και του περιβάλλοντος.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν η απόφαση για συνεχή αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην όποια περιβαλλοντική απειλή για την περιοχή

Η δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο και της ευρύτερης πανελλαδικής διαμαρτυρίας από συλλογικότητες κατά του νέου περιβαλλοντικού νόμου και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ