Σάρωσε η Κρήτη στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου Athena («Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) που διεξήχθη στην Αθήνα (11-13 Ιουνίου). Βραβεύτηκαν:

Χρυσό Χρυσοπηγή, Χρυσοπηγή Σητείας

Χρυσό Ziro Βιολογικό, Ζήρος Σητείας

Αργυρό Dafni Bio, Bio Olivenοl, Δάφνη Σητείας

Αργυρό Ziro Early Harvest, Ζήρος Σητείας

Αργυρό Κριτσά 0.3, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς

Αργυρό Terra Zakros, Νικόλαος Αϊλαμάκης, Ζάκρος Σητείας

Αργυρό Stories of Greek Origins, Artion Greek Foods

Αργυρό Olive Breeze Τσιμπιμπάκης Μιχαήλ, Ιεράπετρα

Χάλκινο Toplou Monastery Βιοκαλλιεργητές Σητείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το «Ειδικό βραβείο για το ελαιόλαδο με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζομένων», αλλά και «Ειδικό βραβείο για το καλύτερο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας παγκοσμίως» δόθηκε στο ελαιόλαδο από την Κίνα Xiangyu Coratina (διπλό χρυσό).

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα των οργανωτών, ο διαγωνισμός είναι διεθνής ως προς τους κριτές και ως προς την προέλευση των δειγμάτων που συμμετέχουν σε αυτόν. Ο διαγωνισμός ονομάζεται «Athena», φέρει δηλαδή το όνομα της μυθικής θεάς Αθηνάς, που δώρισε στην Αθήνα την ελιά και το όνομά της. Η ύπαρξη ενός μεγάλου και έγκυρου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τη φήμη του ελληνικού ελαιολάδου στη διεθνή αγορά.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.