Στη Ζώνη Εκπαίδευσης Σκύλων της Σητείας ερεύνησε τη Δευτέρα το πρωί ο Γιώργος Χωραφάς με την Πάκα, έπειτα από καταγγελία κυνηγού που βρέθηκε στην περιοχή για την εκγύμναση των σκύλων του.
Όπως αναφέρει το LIFE Against Poison Crete τα ευρήματα της Πάκα δεν έδειξαν ύπαρξη φολών, καθώς στην περιοχή κυκλοφορούσαν αδέσποτα σκυλιά. Ο ποντικός που εντόπισε ίσως να ήταν δηλητηριασμένος αλλά μάλλον από τρωκτικοκτόνα, η επικινδυνότητα των οποίων σε μεγαλόσωμα ζώα (π.χ. σκύλοι) είναι μικρότερη από ότι σε πιο μικρόσωπα (π.χ. γάτες ή αρπακτικά πουλιά).

Εκτός από το ποντίκι η Πάκα εντόπισε θαμμένο σκύλο σε προχωρημένη αποσύνθεση και 2-3 σημεία που δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί τι υπήρχε εκεί πριν.

Για την ιστορία, η Πάκα τις 2 τελευταίες μέρες εντόπισε ένα νεκρό σκύλο σου τσουβάλι κατά τη διάρκεια άσκησης προσομοίωσης στις 11/7 και μια νεκρή κατσίκα στις 12/7 κατά τη διάρκεια της καθημερινής βόλτας…
Η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων του Λασιθίου επιχειρεί στο πλαίσιο του έργου LIFE Bonelli East Med #LIFEBonelliEastMed

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.