Στο κέντρο της πόλης συνάντησε χθες η ΑΝΑΤΟΛΗ τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρο Ζερβάκη, μαζί με άνδρες του Σώματος, να προβαίνουν σε ελέγχους κυκλοφορίας για την τήρηση του ΚΟΚ και να βεβαιώνουν παραβάσεις κυρίως για παράνομη στάθμευση.

Τα μέτρα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, έχουν ενταθεί ενόψει του Δεκαπενταύγουστου που παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλεως του Αγίου Νικολάου και άλλες περιοχές του Δήμου, γι’ αυτό και η Τροχαία βρίσκεται «επί ποδός».

Διενεργούνται έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – πρωί, μεσημέρι αλλά και το βράδυ. Εστιάζουν στη βεβαίωση παραβάσεων, κυρίως στάθμευση σε διπλές σειρές, σε στροφές, πάνω σε διαβάσεις πεζών, σε θέσεις ΑμΕΑ, μπροστά σε ράμπες  και σε θέσεις που είναι αποκλειστικής χρήσης από οχήματα τροφοδοσίας.

«Πρέπει ο κόσμος να επιδείξει μια πιο υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά αυτές τις μέρες, που παρατηρείται αυξημένη κίνηση, λόγω της έλευσης τόσο αλλοδαπών όσο και ημεδαπών και παλιννοστούντων, προκειμένου το χρονικό αυτό διάστημα να κυλήσει ομαλά, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Δίνουμε βάρος στην αστυνόμευση στο κέντρο και στις βασικές οδικές αρτηρίες.

Το βράδυ ελέγχουμε τους οδηγούς για μέθη, παρ’ ότι αυτή την περίοδο ισχύουν αυστηροί περιορισμοί για πανηγύρια, γάμους, βαφτίσεις…

Παρά ταύτα, κλιμάκια της Τροχαίας βγαίνουν σχεδόν κάθε βράδυ σε επίκαιρα σημεία του οδικού δικτύου, γύρω από τον Άγιο Νικόλαο, τη Νεάπολη, την Ελούντα, την Κριτσά κ.α.,  με στόχο να αποτρέψουμε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Οι έλεγχοι θα ενταθούν και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Αυγούστου», είπε ο Διοικητής της Τροχαίας.