Ανεξέλεγκτη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στο Σέλινο. Tην προληπτική εκκένωση της παραλίας ” Κεδρόδασος” στο δήμο Καντάνου- Σελίνου διέταξαν οι Αρχές καθώς υπήρχε φόβος ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Μουστάκο μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί και να κινδυνεύσουν παραθεριστές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη στην γνωστή παραλία εκτιμάται ότι βρίσκονταν περισσότερα από 500 άτομα γι΄αυτό και αποφασίστηκε να εκκενωθεί προληπτικά.

Να σημειωθεί πάντως ότι η φωτιά στις 3 το μεσημέρι κατευθυνόταν ανατολικά προς το Κεδρόδασος ωστόσο με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή δεν είναι απίθανο να επεκταθεί μέχρι εκεί. Στις 4 το απόγευμα η φωτιά βρισκόταν μεταξύ του χωριού Σκλαβοπούλας και Κεδρόδασους με Ελαφονήσι. Στη γειτονιά Παπαδιανά της Σκλαβοπούλας η φωτιά έφθασε μέχρι τις αυλές σπιτιών καίγοντας πέριξ των κατοικιών, χωρίς ωστόσο να προξενηθούν σοβαρότερες ζημιές.

Δεν τέθηκε θέμα εκκένωσης του οικισμού καθώς οι άνεμοι έστρεψαν την φωτιά ανατολικά προς Κεδρόδασος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής η φωτιά έχει αναπτυχθεί σε 2-3 μεγάλα μέτωπα με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και είναι δύσκολο να προσεγγίσουν πεζοπόρα τμήματα καθώς δεν υπάρχει αγροτικό οδικό δίκτυο.

Στο σημείο επιχειρούν από αέρος δύο Καναντέρ, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, 22 πυροσβεστικά οχήματα και 60 πυροσβέστες.

Νωρίτερα η φωτιά πέρασε και μέσα από την βάση του στρατιωτικού ραντάρ στο Μουστάκο χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ζημιες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 Μποφόρ. (ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ)