Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης, κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών προβλήματα παρατηρούνται τις πρώτες αυτές ημέρες της σχολικής χρονιάς σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες της περιοχής.

Σε ορισμένα σχολεία υπάρχουν, αναφέρει, τροχονόμοι όπως τα προηγούμενα χρόνια που υποβοηθούν το έργο της υπηρεσίας και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο σε σχολεία όπως το 3ο Δημοτικό Αγίου Νικολάου στην Αμμούδα παρατηρούνται από την Τροχαία σοβαρά προβλήματα με τους γονείς που μεταφέρουν παιδιά, καθώς σταθμεύουν τα οχήματά τους επάνω στα πεζοδρόμια στην οδό Καζάνη και πάνω στις διαβάσεις των πεζών. Ήδη χθες, βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σχετικές παραβάσεις γύρω από το σχολείο.

«Ενώ υπάρχει άπλετος χώρος», τονίζει ο κ. Ζερβάκης, «λίγο πιο μακριά από την είσοδο του σχολείου για να σταθμεύουν τα οχήματά τους, κάποιοι γονείς ρωτούν τους αστυνομικούς, που βρίσκονται εκεί, και ενώ γνωρίζουν ότι έχουν σταματήσει παράνομα, εάν μπορούν να αφήσουν το όχημά τους για δύο με τρία λεπτά. Όσο παραμένουν εκεί αστυνομικοί, όλα κυλούν ομαλά, όταν απομακρύνονται δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση».

Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται  και στο 4ο Δημοτικό, στο 1ο Δημοτικό και σε ορισμένα άλλα σχολεία εντός του κεντρικού ιστού της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Διοικητής επισημαίνει πως με τους διαθέσιμους αστυνομικούς η Υπηρεσία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να έχει καθημερινή παρουσία στα σχολεία αυτά που παρουσιάζονται προβλήματα «ώστε να βοηθήσουμε και εμείς στην επίλυσή τους».