Με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τις σχολικές μονάδες, το Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες να διεξάγει εντατικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία της περιοχής αρμοδιότητας του.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης, οι έλεγχοι γίνονται και με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου την προηγούμενη Δευτέρα και θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν εφαρμοστεί στον κόμβο του Ξηροκάμπου με τη μονοδρόμηση της οδού Γνώσεως κλπ. ο κ. Ζερβάκης αναφέρει πως κάποιοι μαθητές, αλλά και κάποιοι πολίτες εξακολουθούν να παραβιάζουν την υπάρχουσα σήμανση στο σημείο αυτό. Θεωρεί, παρ’ όλα αυτά, πως με το πέρασμα του χρόνου θα ομαλοποιηθεί και εκεί η κατάσταση.

Σοβαρό θέμα στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί, επίσης, σύμφωνα με τον Διοικητή, η μετακίνηση πολλών μαθητών με μηχανάκια χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια οδήγησης «με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν και εκκωφαντικό θόρυβο με τις εξατμίσεις».

Και σε αυτό το ζήτημα, η παρέμβαση της Τροχαίας θα είναι, όπως λέει, «καίρια, ώστε να το λύσουμε, καθ’ ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφάλεια των μαθητών, τόσο κατά την προσέλευσή τους, όσο και κατά την αποχώρησή τους από τις σχολικές μονάδες».