«Η εντολή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είναι ενήμερος για την επίσκεψή μου σήμερα, εδώ, είναι σαφέστατη: Πλήρης αναβάθμιση της Σχολής και πλήρης αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών! Αυτή είναι η σαφής εντολή που έχει δώσει προς κάθε κατεύθυνση, και στους επιτελείς της κυβέρνησης, σε επίπεδο Γραμματειών και υπηρεσιακών παραγόντων», δήλωσε ο Υφυπουργός Μάκης Κόνσολας κατά την επίσκεψή του, χθες στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης και στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου.

Το νομοσχέδιο για την Τουριστική Εκπαίδευση, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, έχει παραδοθεί στον Πρωθυπουργό από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο κ. Κόνσολας το χαρακτήρισε «τολμηρό» και είπε ότι «καθιστά την Ελλάδα βασική κοιτίδα τουριστικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη».

Εξηγώντας τους λόγους που καθυστέρησε η ψήφιση του επικαλέστηκε την επέλαση του κορονοϊού, που καθυστέρησε τη συζήτησή του στη Βουλή, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι προέκυψαν και κάποιες άλλες «αγκυλώσεις», δείχνοντας προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, όπως εξήγησε, «έχει μια άλλη ανάγνωση των πραγμάτων», καλώντας την πολιτική ηγεσία του να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Δεν ήλθα εδώ να το παίξω ένα καλό παιδί, ένας καλός υπουργός. Τη δική μου ευθύνη την έχω αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό και κυρίως απέναντι στη χώρα. Το νομοσχέδιο που συντάξαμε είναι βιώσιμο και ρεαλιστικό, πράγμα που το γνωρίζουν και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολών και οι τουριστικοί παράγοντες της χώρας και αύριο θα ενημερώσω τους εκπροσώπους των κομμάτων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατάθεση κάποιων πρόσθετων προτάσεων που αναμένομε από το Υπουργείο Παιδείας και μέχρι τέλος του μήνα έχει δεσμευτεί ότι θα καταθέσει τις τελικές διορθώσεις. Αλλά σε περίπτωση που δεν το κάνει, τότε εκεί προκύπτουν και προσωπικές και κυβερνητικές ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα».

Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο πρόκειται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει 15ήμερο δημόσιας διαβούλευσης για να εισαχθεί μετά στη Βουλή.