“Κίρκη” είναι το όνομα της νέας κακοκαιρίας που θα επηρεάσει και την Κρήτη, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Το βαρομετρικό χαμηλό κινείται ανατολικά και, από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, θα αρχίσει να επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας Κίρκη θα σημειωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28 Οκτωβρίου), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε: Πελοπόννησο,
Κρήτη, Ανατολική Στερεά, Κυκλάδες, Θεσσαλία, Εύβοια, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο,

Χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.