Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης «κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ, το Σάββατο -υπήρχε προγραμματισμός για την Παρασκευή, αλλά λόγω εκτάκτων αναγκών εμβολιασμών στην περιοχή του Ηρακλείου δεν θα μπορούσε να μεταβεί όλο το κλιμάκιο αυτή την ημέρα- προγραμματίζεται η διαδικασία ευρύτερης δειγματοληψίας στην περιοχή μας. Αν όλα πάνε καλά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα είναι εδώ και μας έχουν ενημερώσει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής πάρα πολλών τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί και η διενέργεια τεστ στους υπαλλήλους του Δήμου, έπειτα από το περιστατικό σε εργαζόμενο των υπηρεσιών μας. Κι αυτό το περιστατικό εκτιμάται ότι είναι περιορισμένο διότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν σε άδεια την συγκεκριμένη περίοδο. Παρουσιάστηκε μία ημέρα για την υπογραφή κάποιων εγγράφων, ήταν μία γρήγορη διαδικασία κι από ό,τι μας είπαν και από τον ΕΟΔΥ, δεν θεωρείται ότι οι επαφές του είναι υψηλού κινδύνου.

Εν πολλοίς, εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο και φαίνεται και στο πολύ δύσκολο εικοσαήμερο που περάσαμε το οποίο ήταν εκρηκτικό για την περιοχή μας. Παρ’ όλα αυτά εκτιμώ ότι όλα πήγαν καλά. Οι ασθενείς δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα εκτός ενός περιστατικού, που -απ’ όσο μαθαίνουμε- έχει βελτιωθεί η υγεία του, έχει αποδιασωληνωθεί, είναι καλύτερα».

 

Συστάσεις για προσοχή

«Συνιστούμε για άλλη μία φορά προς τους συνδημότες μας να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να είναι πολύ προσεκτικοί.

Κανείς δε λέει να κλειστούμε σε ένα κλουβί. Αρκεί η κοινωνική μας δραστηριότητα να είναι τέτοια που να μην δίνει τη δυνατότητα διασποράς του κορονοϊού.

Είναι μία δύσκολη κατάσταση, θα περάσει, αλλά πρέπει να είμαστε συνεχώς με ανοικτές κεραίες, ώστε οποιοδήποτε πρόβλημα, θέμα παρουσιαστεί να μπορέσουμε να το προλάβουμε εν τη γενέσει του και να το αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα.»