Αρχική _Τοπικά νέα Λασίθι γενικά Ο Υπουργός Υποδομών για ΒΟΑΚ: "πήραμε ένα πρακτικά ανύπαρκτο έργο και με...

Ο Υπουργός Υποδομών για ΒΟΑΚ: “πήραμε ένα πρακτικά ανύπαρκτο έργο και με ταχύτατους ρυθμούς το ωριμάζουμε μελετητικά”

Από

Ημερομηνία

Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους δημοσιογράφους Γιώργο Ψύλλια και Βάσω Κουτσούμπα.

“Αυτούς τους 19 μήνες, είπε, έγιναν τα μεγαλύτερα βήματα που έχουν γίνει ποτέ για το έργο: Αναθέσαμε 14 μελέτες, κατατέθηκε ήδη για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη και μέχρι το καλοκαίρι θα κατατεθούν αντίστοιχα για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο και τη βελτίωση των παρακάμψεων των μεγάλων πόλεων. Παράλληλα, αναπροσαρμόσαμε το χρηματοδοτικό μοντέλο. Με άλλα λόγια, πήραμε ένα πρακτικά ανύπαρκτο έργο και με ταχύτατους ρυθμούς το ωριμάζουμε μελετητικά. Και είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα επιτρέψει στην Κρήτη να μπει σε μια νέα εποχή”.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ότι “πρόσφατα παρουσιάσατε το Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο ήταν και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Τι φέρνει το εν λόγω Σχέδιο και πότε θα αρχίσει να υλοποιείται;” ο κ. Καραμανλής απάντησε:

“Το θέμα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες όχι μόνο του υπουργείου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η οδική ασφάλεια πρέπει να γίνει εθνικός μας στόχος. Για πρώτη φορά διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με δράσεις βήμα-βήμα σε κάθε επίπεδο. Βασίζεται στο τετράπτυχο: ασφαλείς δρόμοι – υπεύθυνοι οδηγοί – κυκλοφοριακή παιδεία – δίκαιοι κανόνες για όλους.

Και το υλοποιούμε σε όλα τα επίπεδα. Δείτε τις πρώτες μας δράσεις. Από τη μία, ξεκινήσαμε από το πιο φλέγον: τους δρόμους μας. Με ένα πρόγραμμα 7.000 παρεμβάσεων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα. Και από την άλλη, ταυτόχρονα, φροντίζουμε να βγάζουμε καλύτερους οδηγούς. Θεσπίζοντας ένα νέο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης, με διαφάνεια και αδιάβλητο. Οι εξετάσεις πλέον θα καταγράφονται με κάμερα, ο εξεταστής θα κάθεται στη θέση του συνοδηγού και ο εκπαιδευτής στο πίσω κάθισμα. Η οδική ασφάλεια δεν θέλει ωραία λόγια, αλλά συγκεκριμένες πράξεις”.

 

Πρόσφατα άρθρα