Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤα παιδιά περιπλανήθηκαν στον πολιτισμό των γεύσεων

Τα παιδιά περιπλανήθηκαν στον πολιτισμό των γεύσεων

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης τρέχει ένα νέο πρόγραμμα, που αφορά συλλογικές δράσεις για την επίτευξη συνεργιών και τη δημιουργία ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα του γαστρονομικού πολιτισμού.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι η διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της τοπικής γαστρονομίας, ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη, η προβολή, ενίσχυση της φήμης, δημιουργία ισχυρής τοπικής ταυτότητας με άξονες την τοπική γαστρονομία, τα πολιτιστικά στοιχεία, τις παραδόσεις και το ανθρώπινο δυναμικό, η σύνδεση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικώς παραγόμενων προϊόντων (γεωργικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών κτλ.) με την τοπική βιοτεχνία πρώτης κυρίως μεταποίησης, τον τοπικό πολιτισμό, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις τουριστικές δραστηριότητες και τον τοπικό σχεδιασμό. Επίσης η βελτίωση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τη ζήτηση και τις νέες τάσεις της αγοράς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού με στόχο την επιστροφή στις διατροφικές γευστικές και υγιεινές συνήθειες του παρελθόντος και αφύπνιση της τοπικής ταυτότητας.

Με πυξίδα τη γεύση
Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε ο εκπαιδευτικός φάκελος «Medeat: Με πυξίδα τη γεύση» καθώς και το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου. Περιλαμβάνει και ταξίδι στην Ελλάδα μέσα από τις γεύσεις για τους μαθητές της Β΄ και της Ε΄ τάξης, που ασχολούνται μέσα από τα προγράμματα της Ευέλικτης Ζώνης και των Σχολικών Δραστηριοτήτων με το θέμα της Διατροφής. Τα παιδιά περιπλανήθηκαν γαστρονομικά στον πολιτισμό των γεύσεων μέσα από μια διακρατική συνεργασία, που υλοποιείται από τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Κρήτης.
Οδηγός στο ταξίδι τους ήταν η κ. Στέλλα Καπαράκη. Είχε ετοιμάσει μια ποικιλία από δραστηριότητες και παιχνίδια. Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ κέφι και ενδιαφέρον γνωρίζοντας τόπους και προϊόντα.
Το σχολείο συμμετείχε και πριν δύο χρόνια στην πρώτη φάση του προγράμματος με δράσεις, που συντόνιζε η Αναπτυξιακή Λασιθίου.
ΘΑΝΟΣ Κ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα