Στην Ανοιχτή Συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Μνημόνια, αναπτύχθηκε ένας πλούσιος προβληματισμός σχετικά με τους τρόπους οργάνωσης, συντονισμού και αποτελεσματικής αντίστασης στα μέτρα της συγκυβέρνησης (προαπαιτούμενα, μνημονιακές δεσμεύσεις, κλπ) που μόλις άρχισαν να ξεδιπλώνονται, δίνοντας μια γεύση της ολομέτωπης και σαρωτικής επίθεσης που έχουμε μπροστά μας.
Πολύτιμη εμπειρία μεταφέρθηκε από την οργάνωση και δράση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών που δραστηριοποιείται κυρίως στο Ηράκλειο, ήδη από το 2011, με κεντρικό τομέα παρέμβασης την αποτροπή κατασχέσεων.
Με βάση αυτή τη συζήτηση αποφασίστηκε για το επόμενο διάστημα:
• Να διερευνηθεί η ύπαρξη ανάλογων κινήσεων στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία και να επιδιωχθεί η συνάντηση και η από κοινού δράση.
• Να οργανωθεί σε συνεννόηση με τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών η δυναμική παρουσία μας στο Ειρηνοδικείο Νεάπολης, σε μια από τις επόμενες εκδικάσεις κατασχέσεων.
• Να αναζητηθεί δικηγορική στήριξη και διαδικτυακή παρουσία της Πρωτοβουλίας.
• Να ανταποκριθούμε στη προσφορά του συλλόγου «Ιστός» για παροχή βοήθειας με την διάθεση του χώρου του για όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Προς το παρόν, μέλη της Πρωτοβουλίας θα βρίσκονται στον Ιστό κάθε Δευτέρα απόγευμα 18.00 – 20.00 και κάθε Τρίτη πρωί 11.00 – 14.00.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ