Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΓερμανική εφημερίδα επικρίνει την πολιτική Μέρκελ έναντι της Ελλάδας και υπενθυμίζει τις...

Γερμανική εφημερίδα επικρίνει την πολιτική Μέρκελ έναντι της Ελλάδας και υπενθυμίζει τις σφαγές των ναζί στο νησί

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Γερμανική εφημερίδα επικρίνει την πολιτική Μέρκελ έναντι της Ελλάδας και υπενθυμίζει τις σφαγές των ναζί στο νησί

Η γερμανική διαδικτυακή εφημερίδα das-marburger.de σε σημερινή ανάρτησή της, που παραμένει το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι οι Γερμανοί ναζί προχώρησαν σε μαζικές σφαγές στην Κρήτη (κυρίως σε αυτές επιμένει) χωρίς ουδέποτε η Γερμανία να δώσει τις αποζημιώσεις που όφειλε.

Η εφημερίδα σε άρθρο της με τον τίτλο “Οι σφαγές των Ναζί στην Κρήτη 1941-44”, σημειώνει ότι η Fraport πήρε τα ασημικά, όπως γράφει, της Ελλάδας, δηλαδή τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, και η ΕΕ με την ΕΚΤ πιέζουν για νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, για περισσότερη λιτότητα και τη δανείζουν για να πληρώνει μεγάλους τόκους στα προηγούμενα δάνεια,  παράλληλα επικρίνουν τη μικρή χώρα ότι δε διώχνει τους πρόσφυγες. Την ίδια ώρα όμως η γερμανική κυβέρνηση έχει μια εκκρεμότητα με την Ελλάδα: τις αποζημιώσεις για τις σφαγές των ναζί στην Κρήτη, την αρπαγή και την καταστροφή των περιουσιών των Κρητικών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις σφαγές στην Κάνδανο, στα χωριά των Χανίων, στη Βιάννο και τα Ανώγεια. Αναφέρεται και στα μνημεία που έχουν στηθεί, στα Αμιρά και στον “Αντάρτη” της γερμανίδας Karina Raeck στη Νίδα.

Αυτή η λίστα με τις σφαγές των ναζί είναι ελλιπής, σημειώνει. Και προσθέτει ότι υπάρχει σε παγκόσμιο ταξιδιωτικό οδηγό για την Κρήτη μια αναφορά για να υπενθυμίζει: “Το γεγονός ότι οι Γερμανοί πρέπει να γίνονται δεκτοί με μεγάλη συμπάθεια στην Κρήτη – ακόμα και σε περιοχές όπου οι αναμνήσεις είναι επώδυνες- δε σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει, αλλά ότι μπορούμε να συγχωρούμε”. Αυτή η γενναιοδωρία (των Κρητικών) όμως μπορεί πλέον να πάψει να ισχύει, καταλήγει η das-marburger.de. (Candianews)

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα