Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΝα συνεχιστούν τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης ζητά ο δήμαρχος Χανίων

Να συνεχιστούν τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης ζητά ο δήμαρχος Χανίων

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την συνέχιση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης , ζητά ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας που μιλώντας σε εκδήλωση στα Χανιά γνωστοποίησε την πρόθεση του να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την απρόσκοπτη συνέχιση τους.
«Η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί πλέον στάση ζωής με πολλαπλές επιλογές και ανοιχτές διαδρομές. Ο δήμος Χανίων στηρίζοντας τη λειτουργία και τις δράσεις του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης, ήδη από το 2013 οπότε και υπεγράφη η σχετική προγραμματική σύμβαση, επιδιώκει την προώθηση της διαρκούς εκπαίδευσης των κατοίκων του» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι από τα προγράμματα αυτά ωφελούνται κυρίως ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η δημοτική αρχή από το 2013, οπότε και ξεκίνησαν τα προγράμματα στον δήμο Χανίων, υπεβλήθησαν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις για την παρακολούθηση τους και υλοποιήθηκαν 80 προγράμματα (τουρισμός, παραγωγή, μεταποίηση, χειροτεχνία, γυναικεία επιχειρηματικότητα ) για περισσότερους από 1.500 ωφελούμενους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ΑμΕΑ, φυλακισμένοι και οικονομικοί μετανάστες.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα