Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά Φίτζι μετά τον τυφώνα Γουίνστον

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά Φίτζι μετά τον τυφώνα Γουίνστον

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο Γουίνστον, ο πιο ισχυρός τυφώνας που χτύπησε το νότιο ημισφαίριο, άφησε πίσω του τουλάχιστον έξι νεκρούς χθες στα νησιά Φίτζι, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Άνεμοι που έφταναν τα 184 μίλια την ώρα έπληξαν με σφοδρότητα το μικρό νησί του Ειρηνικού, προκαλώντας πλημμύρες, εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, πτώσεις δέντρων και υλικές ζημιές, μέχρι να κοπάσει γύρω στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα) του Σαββάτου, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνων.

Ο πρωθυπουργός των Φίτζι Φρανκ Μπαινιμαραμα, έθεσε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας 30 ημερών, ενώ όπως δήλωσε η κυβέρνησή του είναι “απόλυτα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την κρίση”. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο νησί παραμένει σε ισχύ μέχτι την Δευτέρα, καθώς συνεργεία εκτάκτων αναγκών συνεχίζουν να καθαρίζουν τους δρόμους από τα πεσμένα δέντρα.

“Ο Γουίνστον ήταν τρομερός κυκλώνας. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στη ζωή μου, ούτε ο 60χρονος πατέρας μου”, δήλωσε κάτοικος του νησιού στο CNN. (CNN.gr)

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα