ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδαΠυρά Τσακαλώτου για τον ρόλο του ΔΝΤ

Πυρά Τσακαλώτου για τον ρόλο του ΔΝΤ

Από

Ημερομηνία

Σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ και τον Πόουλ Τόμσεν αποστέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με συνέντευξή του στη Realnews.

«Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα», επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού».

Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει πως κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι το θέμα των συντάξεων («δεν μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά) και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Για το προσφυγικό προειδοποιεί πως «η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαιτέρω προβλήματα», ενώ κατηγορεί τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι «παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με πολύ φτωχή επιχειρηματολογία».

Ο Ευκ. Τσακαλώτος απαντά και στα περί ευρύτερων κυβερνητικών σχημάτων: «Θεωρώ τα σενάρια άλλης πλειοψηφίας, πόσο μάλλον της εκδοχής της οικουμενικής, όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής, επειδή γνωρίζουν ότι στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών δεν έχουν τύχη».
www.real.gr

Πρόσφατα άρθρα