ΑρχικήVideoΣτόχος να δημιουργηθεί στον Άγιο Νικόλαο ένα Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο

Στόχος να δημιουργηθεί στον Άγιο Νικόλαο ένα Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο

Από

Ημερομηνία

Λάθος χαρακτήρισε την προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα των αποδείξεων ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σε δηλώσεις που έγιναν στο περιθώριο συνάντησης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και των παραγωγικών φορέων του Νομού Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, παρουσία όλων των εκπροσώπων του εμπορίου της Κρήτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
«Το μέτρο των αποδείξεων τι θα μετρήσει και πως θα μετρήσει δεν ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο θεωρώ ότι είναι τραγικό λάθος. Όλοι οι φορολογούμενοι πρέπει να είμαστε ίσοι και να αντιμετωπιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Η προσέγγιση η οποία γίνεται ότι θα μετράει η απόδειξη, η οποία είναι προϊόν χρήσης πλαστικού χρήματος ή τραπεζικού εμβάσματος είναι λάθος. Θα έπρεπε να μετράει περισσότερο η απόδειξη την οποία παίρνεις πληρώνοντας με μετρητά γιατί εκεί ίσως είναι το “επικίνδυνο σημείο” συναλλαγής.

https://vimeo.com/158006145

https://vimeo.com/158006145?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=29220

https://vimeo.com/157997068
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το πώς είναι ο κλάδος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα της κρίσης, ο κ. Κορκίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η χρονιά ξεκίνησε χειρότερα απ’ ότι τέλειωσε η προηγούμενη. Έχουμε αρνητικά πρόσημα σε όλους κλάδους και σε όλους τους οικονομικούς δείκτες και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Νομίζω η πρόσφατη Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος το επιβεβαιώνει. Παρά το γενικότερο αρνητικό οικονομικό κλίμα η Κρήτη αντιστέκεται, στέκεται όρθια και καταγράφει ρεκόρ εξαγωγών μέσα σε ένα οικονομικά και πολιτικά ζοφερό κλίμα για την Ελλάδα. Ρεκόρ πραγματικά. Από 294 εκατ. ευρώ που ήταν όλο το 2014 -αυτός ο στόχος επετεύχθη το πρώτο εξάμηνο του 2015. Έφτασε σε σημείο ρεκόρ 486 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 394 εκατ. είναι αγροτικά προϊόντα με πρώτο το ελαιόλαδο» τόνισε ο κ. Βασίλης Κορκίδης.
Για το ενδεχόμενο ίδρυσης Οpen Mall ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι «η Κρήτη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά αλλά και τις υποδομές για την ανάπτυξη ανοιχτών κέντρων εμπορίου, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν επιτυχώς “open malls” όπως λειτουργούν ήδη σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη».
Σχετικά με το ποια είναι τα μηνύματα των εξαγωγών για το 2016 και αν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης για την Κρήτη και για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ απάντησε «όταν βλέπουμε να μειώνονται οι εισαγωγές, μειώνεται και η εισαγωγή πρώτων υλών. Δεν είναι πάντα εισαγωγή ενός τελικού προϊόντος. Για να έχουμε λοιπόν παραγωγή, μεταποίηση και εξαγωγές πρέπει να έχουμε μία επαρκή ποσότητα εισαγωγής και εκεί βλέπουμε ότι είμαστε αδύναμοι ως προς την ρευστότητα».

 

Πρόσφατα άρθρα