ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΔήμαρχος Ηρακλείου: «Μπορούμε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να υπερβούμε τις σημερινές πολυμέτωπες...

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Μπορούμε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να υπερβούμε τις σημερινές πολυμέτωπες αντιξοότητες»

Από

Ημερομηνία

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την 25η Μαρτίου:

Η επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας, ανακαλεί στη μνήμη και στις συνειδήσεις μας τον απαράμιλλο ηρωισμό των αγωνιστών του 1821, την δύναμη της συλλογικής πορείας του λαού μας, αλλά και των θυσιών που χρειάστηκαν για την αποτίναξη του ζυγού της οθωμανικής δουλείας. Η φλόγα του πατριωτισμού, ο σταθερός προσανατολισμός προς τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, οδήγησαν τους προγόνους μας σε αυτό το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας.
Διατηρώντας την πίστη στις δυνατότητές μας, οι οποίες αναδεικνύονται πάντα ισχυρότερες σε κρίσιμες περιόδους, μπορούμε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να υπερβούμε τις σημερινές πολυμέτωπες αντιξοότητες. Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας με δημιουργικό πνεύμα, ενότητα, και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.
Η πατρίδα μας πέραν των συνεπειών της οικονομικής κρίσεως των τελευταίων ετών, βρίσκεται τώρα κι εν μέσω δυσεπίλυτων διεθνών προβλημάτων, όπως το προσφυγικό (ζήτημα στο οποίο ο λαός μας έδειξε ιδιαίτερη υπευθυνότητα, ευαισθησία, και κοινωνική εγρήγορση).  Οι δύσκολες συνθήκες απαιτούν συλλογική δράση. Αντλώντας ουσιαστικά διδάγματα από την αγωνιστικότητα των συμπατριωτών μας του 1821, με σύνεση, «αρετή και τόλμη», θα αντιταχθούμε και σε αυτή δύσκολη συγκυρία, διασφαλίζοντας για την Ελλάδα ένα καλύτερο αύριο.

Πρόσφατα άρθρα