ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΤα τρία κατασχεμένα πλοία παραμένουν στο λιμάνι Σητείας

Τα τρία κατασχεμένα πλοία παραμένουν στο λιμάνι Σητείας

Από

Ημερομηνία

Παραμένουν στο λιμάνι της Σητείας το «Dolgoruki», το «Rosetta» και το ξύλινο πλοιάριο, που έχουν κατασχεθεί από τις Λιμενικές Αρχές Σητείας και Ιεράπετρας. Τα δύο μετέφεραν λαθραία εμπορεύματα, καπνικά προϊόντα και το τρίτο αλλοδαπούς μετανάστες το περασμένο καλοκαίρι.

Παρά το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ελλιμενισμού τους στη Σητεία, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η απομάκρυνση των πλωτών σκαφών.

Η εικόνα των κατασχεμένων, εγκαταλελειμμένων πλοίων είναι αρνητική για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ υπαρκτοί είναι και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την παραμονή τους στον χώρο.

Η νέα τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και οπωσδήποτε η «πρώτη εικόνα» και οι εντυπώσεις που αποκομίζουν οι επισκέπτες από τα τουριστικά σκάφη, αλλά και  όσοι απολαμβάνουν την βόλτα τους στην προβλήτα του λιμανιού δεν είναι και οι καλύτερες.

Τα εναπομείναντα στη Σητεία πλωτά επηρεάζουν και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς η μακροχρόνια παραμονή των σκαφών στη θάλασσα και οι φυσιολογικές φθορές στις οποίες υπόκεινται είναι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν την βύθισή τους. Μέχρι τώρα -ίσως και από τύχη- δεν βυθίστηκε κάποιο πλοίο ακόμα και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάθε χρόνο. Ένα τέτοιο περιστατικό θα προκαλούσε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα