Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤο Τοπικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης

Το Τοπικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης

Από

Ημερομηνία

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τοπικού Συμβουλίου Νεάπολης στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που είδε το φως της δημοσιότητας και προβλέπει την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας σε όλη την χώρα. Μεταξύ άλλων καταργεί επί της ουσίας το Αστυνομικό Τμήμα της Νεάπολης.

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίασή τους επικαιροποίησαν ομόφωνα προηγούμενο ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνουν:

Τα μέλη και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεαπόλεως συνήλθαμε σε έκτακτη τηλεφωνική συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου και αποφασίσαμε τα εξής:

Επικαιροποιούμε το ψήφισμά μας στις 7/12/2015 και συγκεκριμένα:

– Αντιτιθέμεθα εντόνως σε ενδεχόμενη συγχώνευση και μεταφορά του Α.Τ. Νεαπόλεως. Μία τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Πρωτοδικείου Λασιθίου με έδρα τη Νεάπολη, στις επικουρικές λειτουργίες του σωφρονιστικού καταστήματος Νεαπόλεως καθώς και στην εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών όλων των κοινοτήτων και οικισμών του Επάνω Μεραμπέλλου, περιοχή με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

– Αντιπροτείνουμε την ενίσχυση του υπάρχοντος Α.Τ. και την παραχώρηση από μέρους μας υπαρχόντων δημόσιων κτιρίων για την στέγαση επιπλέον διοικητικών υπηρεσιών της Αστυνομίας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

Τα παρόν ψήφισμα να κατατεθεί για ψήφιση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου στις 23 Αυγούστου.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το ψήφισμα υπογράφουν για το συμβούλιο ο Πρόεδρος Νικ. Συλλιγάρδος και τα μέλη Δημ. Γαλανάκης, Άννα Γουλιδάκη, Ελένη Ταμπακάκη, Εμμ. Σπανάκης.

«Παραμένουμε σε ανοικτή γραμμή με τον Δήμο και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς ώστε, αν χρειαστεί, να δείξουμε πιο έντονα την αντίθεσή μας, να το κάνουμε άμεσα και συντονισμένα», δήλωσε ο κ. Συλλιγάρδος.

ΘΑΝΟΣ Κ.

Πρόσφατα άρθρα