Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΑυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες για τη Χρυσή αναλαμβάνει ο Δήμος Ιεράπετρας

Αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες για τη Χρυσή αναλαμβάνει ο Δήμος Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μετά τις 2 τα μεσάνυκτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με κύριο θέμα συζήτησης τη Χρυσή και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε δημιουργηθεί.

Το «παρών «στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, έδωσαν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες για τη Χρυσή εκτός της Κτηματικής Υπηρεσίας που απουσίασε (και που θυμίζουμε πως από φέτος πραγματοποιεί την ηλεκτρονική δημοπρασία των παραλιών και καντινών στη Χρυσή). Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Κρήτης, της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής και της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Επίσης στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» βρίσκονταν και αρκετοί πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τη γνώμη τους για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Συμπερασματικά και μετά από έναν μεγάλο διάλογο που διήρκεσε σχεδόν επτά ολόκληρες ώρες, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έδειξαν να συνειδητοποιούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί και την μεγάλη ανάγκη να ενσκήψουν επάνω σε αυτά για να τα επιλύσουν, με το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει πλέον ουσιαστικά στην «πλάτη» του την ευθύνη του νησιού και μέσα από την συνεργασία του με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να αναλαμβάνουν να στηρίξουν ο ένας τον άλλο ώστε να γίνουν οι ενέργειες και οι κινήσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Όπως αποφασίστηκε, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί επιτροπή αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που θα μεταβεί στα συναρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα και θα απαιτήσει την δημιουργία φορέα διαχείρισης με έδρα την Ιεράπετρα και την παρουσία 24ωρης φύλαξης από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο νησί και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν οι κέδροι.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αίτηση ανάκλησης της από 04.08.2017 προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου (161/2017 αίτηση προσωρινής ρύθμισης κατάστασης) και ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλ. Νταραράς, να πάει ο αρμόδιος δικηγόρος και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Ν.Σ.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα