Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι επιβαρύνσεις γονατίζουν τις επιχειρήσεις

Οι επιβαρύνσεις γονατίζουν τις επιχειρήσεις

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης κ. Σταύρος Τζώρτζης «οι καταστηματάρχες στα εμπορικά καταστήματα» μας λέει «με όλα αυτά τα ασφαλιστικά, φορολογικά και όλα τα μέτρα που παίρνονται, δυσκολεύονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους βιώσιμες. Μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση και το κλίμα δυστυχώς δεν το ξέρουμε. Εάν πάντως η κατάσταση δεν αλλάξει, οι επιπτώσεις στον εμπορικό κόσμο θα είναι δραματικές».

Όπως τονίζει, «η χρονιά που ξεκινά αναμένεται να είναι για όλους πιο δύσκολη από την προηγούμενη αφού τώρα ξεκινούν και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και μέχρι και το τέλος του χρόνου τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

«Η ελαιοκομική περίοδος» όπως σημειώνει ο κ. Τζώρτζης «δεν προβλέπεται να είναι σε καλά επίπεδα και αυτό είναι πολύ αρνητικό αφού είναι κάτι που βοηθά την αγορά. Με τις καιρικές συνθήκες και με την λειψυδρία που επικρατεί η περιοχή δεν θα έχει πολύ λάδι και αυτό, το αγροτικό εισόδημα που ο καθένας συμπληρώνει παίζει μεγάλη σημασία στο πορτοφόλι του καθενός. Το 2015 που πήγαν καλά οι ελιές, η αγορά κινήθηκε λίγο καλύτερα εν συγκρίσει με τα τωρινά νούμερα».

Το αρνητικό σημείο είναι επίσης η απουσία πολλών τουριστών από την πόλη της Νεάπολης, με τους περισσότερους να κάνουν απλώς μικρές στάσεις και ένα πέρασμα από τη Νεάπολη και να μην μένουν στην πόλη για αγορές ή για να πιούν και να φάνε, κάτι που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει – και το οποίο φυσικά για να λυθεί απαιτείται να γίνουν πράγματα και κινήσεις που θα «κρατήσουν» παραπάνω τους τουρίστες στην περιοχή.

Όσον αφορά τον τομέα της εστίασης, αυτός όπως τονίζει ο κ. Τζώρτζης «κινήθηκε ικανοποιητικά σε σχέση με πέρυσι, στα ίδια επίπεδα ίσως και λίγο καλύτερα και αυτό είναι κάτι θετικό».

Όπως σημειώνει, η αύξηση του φόρου στον καφέ, που ίσχυσε από τις αρχές του έτους, ευτυχώς δεν επηρέασε την κίνηση στα καταστήματα εστίασης, που ούτως ή άλλως προσελκύουν και περισσότερο κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας σε σύγκριση με τα εμπορικά.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα