Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ κρητική κουζίνα γίνεται την Τετάρτη street food στον Άγιο Νικόλαο

Η κρητική κουζίνα γίνεται την Τετάρτη street food στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Χρώματα, αρώματα και γεύσεις της κρητικής γαστρονομίας θα πλημμυρίσει η περιοχή της Κιτροπλατείας την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Ανήμερα της Γιορτής Τουρισμού, ο Άγιος Νικόλαος, η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη, τιμά την κρητική παράδοση και την δημιουργική κρητική κουζίνα σε μια ξεχωριστή βραδιά όπου η κρητική κουζίνα μετατρέπεται σε φαγητό δρόμου (street food), με τη βοήθεια του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Η διοργάνωση που ετοιμάζουν ο ΠΑΟΔΑΝ και ο Δήμος Αγίου Νικολάου με την τεχνική στήριξη του γνωστού σεφ, περιλαμβάνει παρουσιάσεις τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και δημιουργικών γεύσεων, μαγειρέματα από τους σεφ και γευστικές δοκιμές από τον κόσμο, οινογνωσία κρητικών κρασιών, διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία από τον Μιχάλη Κλώντζα.

 

Οι σεφ τιμούν το φαγητό δρόμου 

Στην όλη διοργάνωση εντυπωσιακή θα είναι η συμμετοχή διάσημων σεφ των εστιατορίων που διαθέτουν τα πολυτελή εστιατόρια της περιοχης καθώς και οι σεφ κέντρων εστίασης της πόλης.

Ήδη προετοιμάζουν εξαιρετικά πρωτότυπα και άκρως δελεαστικά πιάτα για την Τετάρτη.

Αρκετοί σεφ ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την αγαπημένη τους συνταγή, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να δώσουν στο κοινό,την ευκαιρία να δοκιμάσουν την πιο δημοφιλή συνταγή τους με επιρροή από την κρητική κουζίνα ή με την δημιουργική αξιοποίηση της.

 

Οι μαθητές μαγειρεύουν συνταγές της γιαγιάς

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει και διαγωνισμός παιδικής μαγειρικής, στον οποίο παιδιά με την συνεργασία της μητέρας, της γιαγιάς ή άλλου συγγενικού προσώπου, θα παρουσιάσουν μία οικογενειακή συνταγή έτσι όπως την έχει παραδώσει ή την φτιάχνει ακόμα και σήμερα η γιαγιά της οικογένειας.

Οι μικροί σεφ θα παρουσιάσουν την συνταγή που θα έχει ετοιμαστεί και μαγειρευτεί στο σπίτι και θα αξιολογηθεί από επώνυμους κριτές, προκειμένου να βραβευτούν οι καλύτερες

Ο ΠΑΟΔΑΝ ενημέρωσε τα σχολεία της πόλης για το διαγωνισμό, προκειμένου τα παιδιά που ενδιαφέρονται να προετοιμαστούν.

Την Τετάρτη το πρωί η γνωστή σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη θα μετέχει σε ενημερωτική επίσκεψη σε σχολεία, καλώντας τα παιδιά σε συμμετοχή.

Τα παιδιά που θα μετέχουν θα ετοιμάσουν το φαγητό στο σπίτι τους και μαζί με την γιαγιά ή άλλο συγγενικό πρόσωπο θα το φέρουν στην Κιτροπλατεία στο χώρο που θα βρίσκεται η κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από επώνυμους σεφ και ανθρώπους της γαστρονομίας. Η συνταγή θα πρέπει να παρουσιαστεί κατά το χρονικό διάστημα 20.00 – 21.00.

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος θα πρέπει να φέρουν το φαγητό σε ένα πιάτο ή πιατέλα, χωρίς μαγειρικά σκεύη ή μεγάλες ποσότητες.

Να σημειωθεί πως οι τρεις πρώτοι νικητές θα απολαύσουν δωρεάν το φαγητό τριών εστιατορίων της περιοχης με την φροντίδα των σεφ που θα μετέχουν στη διοργάνωση.

 

Το κοινό ο μεγάλος κριτής

Το κοινό θα αποτελέσει τον κυρίαρχο κριτή, αφού οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δοκιμάσουν τα φαγητά. Θα προσφέρεται μια μικρή μερίδα (1/3 της κανονικής). Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν θα πρέπει, αφού θα δουν στους παγκους τα πιάτα που τους δελεάζουν να προμηθεύονται από το κεντρικό ταμείο μάρκες των δυο ευρώ η καθεμία.

Με μία μάρκα θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δοκιμάζει από ένα εστιατόριο της επιλογής του. Το κάθε εστιατόριο θα έχει ένα φαγητό σε επαρκεις ποσοτητες για την δοκιμή των επισκεπτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εφόσον καποιος θέλει να δοκιμάσει από πέντε εστιατόρια θα πρέπει να προμηθευτεί πέντε μάρκες.

Τα φαγητά θα σερβίρονται σε κατάλληλα οικολογικά σκεύη.

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα