Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΤουλάχιστον 100.000 επιβάτες "χάνονται" από τα Χανιά από την κατάργηση των δρομολογίων...

Τουλάχιστον 100.000 επιβάτες “χάνονται” από τα Χανιά από την κατάργηση των δρομολογίων της Ryanair

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τουλάχιστον 108.382 αφίξεις επιβατών “χάνονται” από τα Χανιά για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος – Μάρτιος, καθώς αυτός ήταν ο αριθμός των αφίξεων στο “Δασκαλογιάννης” αυτό το χρονικό διάστημα πέρυσι. Η κατάργηση των χειμερινών δρομολογίων από τη Ryanair και η διακοπή της απευθείας πτήσης Χανιά – Θεσσαλονίκη από την Aegean, προκαλεί εύλογα προβληματισμό για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην τοπική οικονομία.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δίδονταν στη δημοσιότητα, από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017, η “Ryanair” μετέφερε στα Χανιά 87.373 επιβάτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, η ιρλανδική εταιρεία μετέφερε στα Χανιά 11423 επιβάτες από το εξωτερικό, με τους 9007 να προέρχονται από την Κύπρο (Πάφο).
Τη συγκεκριμένη περίοδο, η Aegean μέσα από την απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη – Χανιά η οποία πλέον καταργήθηκε, μετέφερε συνολικά στο “Δασκαλογιάννης” 9586 επιβάτες.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Ο αριθμός αυτός των επιβατών, προφανώς δεν αφορά μόνον επισκέπτες, καθώς θα συμπεριλαμβάνονται μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι επέστρεφαν. Είναι όμως τόσο μεγάλος ο αριθμός των 100 και πλέον χιλιάδων επιβατών ώστε να προκαλέσει προβληματισμό για το τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στα ξενοδοχεία και τα καταλύμματα, στην εστίαση και στην τοπική οικονομία γενικότερα.
Σημειωτέον δε, ότι η διακοπή της απευθείας σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη από την Aegean δεν είναι μόνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά οριστική μέχρι και αν κρίνει η εταιρεία ότι είναι συμφέρουσα η επαναφορά της.
Ζητούμενο πλέον είναι τα Χανιά να περιορίσουν τις απώλειες το ταχύτερο δυνατόν, καθώς δεν αποκλείεται, ειδικά στη γραμμή της Αθήνας, να έχουμε μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στους τοπικούς βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς ασκεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Χανίων, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε με τη Ryanair.
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΒΕΝΧ σημειώνει πως «η ιδιαιτερότητα του νησιού που εξαρτάται από τις μεταφορές (πλοία και αεροπλάνα) επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία γενικότερα». Δηλώνοντας πως δεν θα μπει «τις λεπτομέρειες για το ποιος φταίει και γιατί έγινε και την σχέση των δύο εταιριών Fraport και Ryanair», η ΟΕΒΕΝΧ τονίζει πως «το γεγονός ότι οι μεταφορές από και προς τα Χανιά θα επηρεαστούν άμεσα και καίρια με άμεση συνέπεια στην επιχειρηματικότητα και στη ζωή των Χανιωτών είναι πραγματικότητα».
Με αυτό το δεδομένο, καλεί «τους Υπουργούς , κ.Σταθάκη και κ. Πολάκη, τους Βουλευτές, κ. Μπαλωμενάκη και κα.Βαγιωνάκη, τον Περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Xανίων κ. Βάμβουκα και τους λοιπούς Δημάρχους του Νομού να κινηθούν άμεσα για να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στο άμεσο διάστημα».
Ως Ομοσπονδία, δηλώνει διατεθειμένη «να συμβάλουμε με κάθε ενέργεια που θα ζητηθεί από τους αρμοδίους για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος».
«Κύριοι Αρμόδιοι και υπεύθυνοι σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, κινηθείτε γρήγορα και καίρια για να αποτρέψουμε την επιφαινόμενη καταστροφή», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ Γιάννης Παυλάκης.

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα