Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραH εορτή του Τιμίου Προδρόμου στους Μεσελέρους

H εορτή του Τιμίου Προδρόμου στους Μεσελέρους

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος  ιστορικός Ιερός Ενοριακός Ναός των Μεσελέρων Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Στην ομιλία του ο Σεβ.αναφέρθηκε στον βίο και στο βάπτισμα μετανοίας του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Όπως τόνισε, ήταν ο τελευταίος Προφήτης κήρυξε τον Μεσσία και αξιώθηκε όχι μόνο να τον γνωρίσει, αλλά να τον βαπτίσει και να μαρτυρήσει για Αυτόν, επειδή με θάρρος και παρρησία ήλεγξε τον Ηρώδη και η δράση του ενοχλούσε τους Φαρισαίους. Ευχήθηκε όλοι μας να ακούσουμε το κήρυγμα της μετανοίας και τη «φωνή βοώντος» στη σύγχρονη έρημο της ανθρωπότητας και να μην διστάζουμε, όταν χρειαστεί να ομολογούμε την Αλήθεια, αλλά να ζήσομε με λιτότητα και απλότητα, όπως έζησε και εκείνος, αντιστεκόμενοι στις σειρήνες της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας.

Tέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες παρόντες, στον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη, ο οποίος, όπως κάθε χρόνο λαμπρύνει το ιερό αναλόγιο, αλλά και στον παριστάμενο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Γουλιδάκη.
Παρέστη  πλήθος πιστών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πρόεδροςκ. Εμμαν. Σκουλούδης, και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Χορωδίας του Δήμου Ιεράπετρας και καταξιωμένη μουσικός κ. Μαρία Παπαγιαννάκη κ.α.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα