Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠοια λιμενικά τέλη αναπροσαρμόζονται στον Άγιο Νικόλαο

Ποια λιμενικά τέλη αναπροσαρμόζονται στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου,  το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γεωργ. Μπαρμπούνη, συζήτησε επί μακρόν το τιμολόγιο των παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά των τελών που ισχύουν, αποφασίζοντας ορισμένα εξ αυτών να αναπροσαρμόσει και άλλα να αφήσει αμετάβλητα.

Συγκεκριμένα, άφησε αμετάβλητα τα τέλη για τους παραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους της α’, β’, γ’ και δ’ ζώνης όπου τα καταστήματα τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, εξομοιώνοντας το τιμολόγιο της ε’ ζώνης με τη δ’ και καταργώντας πλέον την πέμπτη ζώνη. Στην ε’ ζώνη ανήκαν ολόκληρη η ακτή Στυλ. Κουνδούρου (παραλιακός) και μόνο δύο καταστήματα που λειτουργούν πάνω από τη λίμνη (Chez Georges και Γιόμα), στα οποία από το 2015 χρεώνονταν 20 ευρώ/τ.μ. Στο εξής η τιμή ανά παραχωρούμενου τ.μ. θα χρεώνεται 30 ευρώ/τ.μ.

Αμετάβλητα παραμένουν τα τέλη στις ζώνες: Α’ (από Βίντσι προς γέφυρα και περιμετρικά της λίμνης 40 ευρώ/τ.μ.), Β’ (Ακτή Ιωσ. Κουνδούρου από τη συμβολή της με ανώνυμη οδό έως αφετηρία ζώνης Α’ 40 ευρώ/τ.μ.), Γ’ (Κιτροπλατεία, Ακτή Θεμιστοκλέους μέχρι αφετηρία ζώνης Β’ 40 ευρώ/τ.μ.), Δ’ (πλατεία Νεάρχου (παλιό ΚΤΕΛ) και Ακτή Ατλαντίδας μέχρι το δημοτικό στάδιο 30 ευρώ/τ.μ.

Προβληματισμός υπήρξε για το αν θα μεταβληθεί η τιμή 20 ευρώ/τ.μ. στην Ακτή Ιωσ. Κουνδούρου, δηλαδή στον παραλιακό δρόμο μέχρι το Αμμούδι, μιας και έχει δρομολογηθεί η μονοδρόμηση του δρόμου και ο επανασχεδιασμός των κοινοχρήστων  χώρων. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται, αναμένεται να διαμορφώσουν μια νέα πραγματική κατάσταση και αναβάθμιση της ζώνης αυτής, με την ολοκλήρωση της ανάπλασης που θα γίνει, τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. Εξ΄ άλλου ήδη η μονοδρόμηση με την αντίστοιχη κυκλοφοριακή μελέτη έχει αποσταλεί στο ΥΕΝ για έγκριση, είπε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Αποφασίστηκε, τελικά, η μεταβολή (αύξηση από τα 20 στα 30 ευρώ/τ.μ.) να ισχύσει και για τον παραλιακό. Επισημάνθηκε επίσης ότι η ζώνη Δ’ έχει αναβαθμιστεί και σήμερα δε διαφέρει σε κίνηση από άλλες, όπως η Κιτροπλατεία κλπ. και σε επόμενη φάση αναπροσαρμογής των τελών πιθανότατα αναμένεται αύξηση τελών και εκεί, στη γενικότερη γραμμή που ακολουθείται και αφορά την καθολική εξομοίωση με τα αντίστοιχα τέλη που επιβάλλει ο Δήμος στην πόλη.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα