Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣύσκεψη για τα λιμάνια στο Ν. Λασιθίου με τον Γ.Γ. Λιμενικής Πολιτικής

Σύσκεψη για τα λιμάνια στο Ν. Λασιθίου με τον Γ.Γ. Λιμενικής Πολιτικής

Από

Ημερομηνία

Θέματα των τριών λιμένων του Νομού Λασιθίου βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης τοπικών παραγόντων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστο Λαμπρίδη, αρμόδιο Λιμένων – Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ο οποίος θα παραστεί σε τρεις συσκέψεις που θα γίνουν στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία.

O Γ. Γραμματέας  θα έχει χωριστές, διαδοχικές συναντήσεις με παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και των Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Ο κ. Λαμπρίδης προήδρευσε την Τρίτη το πρωί σε σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται μία μέρα πριν την αυριανή ημερίδα η οποία θα γίνει στο Ηράκλειο και θα έχει ως βασικό αντικείμενο την ενημέρωση γύρω από τις νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, στο πλαίσιο του Ν. 4504/2017.

Αναλύθηκαν θέματα που αφορούν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας λιμένων – το σχετικό νομικό πλαίσιο γύρω από παραχωρήσεις, δράσεις και χρηματοδοτήσεις και γενικότερα οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπήρχαν εισηγήσεις για το νομικό πλαίσιο που αφορά τα τουριστικά σκάφη αναψυχής, τα «μάστερ πλανς» των λιμένων κ.α.

Ο κ. Λαμπρίδης, θα συνεχίσει την περιοδεία του και θα έχει αντίστοιχη συνάντηση με παράγοντες στην Ιεράπετρα και ακολούθως θα προεδρεύσει σε ανάλογη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα