Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΕλλάδα«Πόλεμος» για τις νέες άδειες στα φαρμακεία

«Πόλεμος» για τις νέες άδειες στα φαρμακεία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, σύμφωνα με το οποίο ανοίγει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Ειδικότερα, για τον αριθμό των αδειών – οι οποίες δεν θα δίδονται μόνο σε Έλληνες, αλλά και σε πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – προβλέπεται: για το έτος 2018 η χορήγηση μέχρι 8 αδειών στο ίδιο πρόσωπο, για το 2019 μέχρι 9 και για το 2020 μέχρι 10 άδειες στο ίδιο πρόσωπο».

Άδειες μπορούν να λάβουν και φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού (ιδιώτες μη φαρμακοποιοί ) καθώς και συνεταιρισμοί, μέλη της «Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».

Όπως προβλέπεται, ο ιδιώτης κάτοχος άδειας ίδρυσης φαρμακείου μη φαρμακοποιός μπορεί να λειτουργήσει το φαρμακείο, υποχρεωτικά μόνο ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), που πρέπει να έχει συσταθεί πριν τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του φαρμακείου. Στην ΕΠΕ μετέχει υποχρεωτικά ως εταίρος και με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 20% στο κεφάλαιο, στα κέρδη και τις ζημίες της εταιρείας, ο φαρμακοποιός ο οποίος έχει δηλωθεί υπεύθυνος για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Τέλος, όταν χορηγείται άδεια σε φαρμακοποιό τότε το φαρμακείο του μπορεί να λειτουργήσει είτε ως ατομική επιχείρηση, είτε ως εμπορική εταιρεία, οποιασδήποτε μορφής, εκτός αυτής της Ανώνυμης Εταιρείας.

Προσφυγή απο τους φαρμακοποιούς

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα απαντήσουν οι φαρμακοποιοί με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκο Θεοδοσιάδη, να εκφράζει την πεποίθηση στον real fm, ότι το ΣτΕ θα σταθεί για άλλη μια φορά στο ύψος του και θα εμμείνει στις πρόσφατες αποφάσεις του, που ήταν απορριπτικές στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία με 20 προς 2.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα