Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΕπαφές Εμμ. Θραψανιώτη με υπουργούς για τα μέτρα ανακούφισης από τις καταστροφές...

Επαφές Εμμ. Θραψανιώτη με υπουργούς για τα μέτρα ανακούφισης από τις καταστροφές στη Νότια Κρήτη

Από

Ημερομηνία

Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, είχαν ο Μανόλης Θραψανιώτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου και ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου αναφορικά με τις πληγείσες από τους θυελλώδεις ανέμους περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Βιάννου, Σητείας και του συνόλου του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι βουλευτές ενημέρωσαν την Υφυπουργό ότι έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των ανωτέρω περιοχών από την πολιτική προστασία και η οποία θα ισχύσει από 23 Ιανουαρίου 2018 έως και 23 Φεβρουαρίου 2018, και ζήτησαν από το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για την  ανακούφιση των πληγέντων. Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε τους Βουλευτές ότι θα υπάρξει παράταση βεβαιωμένων οφειλών και αναστολή είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους πληγέντες από την θεομηνία.

Εν συνεχεία οι κ.κ. Βαρδάκης και Θραψανιώτης επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο, ζητώντας του να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους Βουλευτές ότι θα προβεί άμεσα στις σχετικές ενέργειες ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στα δημοτικά διαμερίσματα Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις συγκεκριμένες περιοχές και πιστοποιείται από τα αρμόδια κλιμάκια ότι υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

  1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).
  2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).
  3. Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.
melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα