ΑρχικήVideoΕλάφι στα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου το 2018; (βίντεο)

Ελάφι στα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου το 2018; (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Ελάφι στην Κρήτη το 2018; Ναι, το είδαν οι πυροσβέστες την περιοχή του Σισίου όπου μετέβησαν προ ημέρων για να σβήσουν μια πυρκαγιά. Ήταν νύχτα και το είδαν στην άκρη ενός χωματόδρομου. Μάλιστα στάθηκε για να φωτογραφίσουν. Είναι άγνωστο πως και από ποιον ήρθε στην Κρήτη. «Κάποιος το έφερε στην Κρήτη και έχει τοποπιαστεί» μας είπε κάποιος.

Γνωρίζουμε ότι απολιθώματα νάνων ελεφάντων, ιπποποτάμων και ελαφιών υπήρχαν στην Κρήτη και στο Οροπέδιο Καθαρού. Σύμφωνα με τη γεωλόγο Άρτεμη Μπλαζογιαννάκη η εμφάνιση του ανθρώπου στην Κρήτη, πριν από 8000 περίπου χρόνια, συνέπεσε με την εξαφάνιση των ελαφιών. Η μια εκδοχή είναι ότι εξαφανίστηκαν από αρρώστια και η άλλη έχει σχέση με τον άνθρωπο. Τα ελάφια είναι φυτοφάγα και επειδή στην Κρήτη δεν υπήρχαν σαρκοφάγα, αυτά είχαν χάσει την ικανότητα να αμύνονται, οπότε η εμφάνιση του σαρκοφάγου ανθρώπου τα εξαφάνισε, κυνηγώντας τα.
ΛΕΩΝ.Κ.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωχ! Δεν βλέπω να μένει για πολύ ζωντανό το φτωχό ζωάκι τώρα που δημοσιεύτηκε η είδηση και έγινε γνωστή η παρουσία του. Θα βγουν οι δεινοί, “μάγκες’ κυνηγαράδες και θα το σκοτώσουν. Εύχομαι να βγω ψεύτης!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα