ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΈνα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα, λαμβάνει χώρα στη Σητεία

Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα, λαμβάνει χώρα στη Σητεία

Από

Ημερομηνία

Ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα, λαμβάνει χώρα αυτό το τριήμερο στην πόλη της Σητείας. Το 6ο Μεσογειακό  Φεστιβάλ Σητείας ξεκίνησε χθες το βράδυ και συνεχίζεται σήμερα και αύριο με εκπληκτικές μουσικές του τόπου, της Ελλάδας, του κόσμου. Με την συμμετοχή πάρα πολλών δημιουργών χειροποίητων καλλιτεχνημάτων, τοπικών προϊόντων.

Πάρα πολύ ο κόσμος που παρακολούθησε τα δρώμενα της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ που αποτελεί μία ξεχωριστή γιορτή του τόπου.

Η αυλαία άνοιξε με μουσικές και την μελωδία του Ερωτόκριτου από τους μουσικούς Ελένη Δρετάκη, Γιάννη Ανωγιανάκη κια Γιάννη Λιναρδάκη. Στην συνέχεια επί σκηνής οι Bandallusia, η Dilek Kos και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο με διασκευές σε παραδοσιακά ακούσματα, εναλλακτικούς ήχους, παράδοση από την Ανατολή και την Θράκη.

Το καλοκαιρινό φεστιβαλιακό ταξίδι ξεκίνησε και συνεχίζεται σήμερα με LexOrandi, Markab, Η(ΟΙ) Μουσική (οί) της Φωτιάς, Αργατεία, Trio Haig Yazdjian.

 Το 6ο Μεσογειακό και Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το Δεύτερο, τη Φωνή της Ελλάδας, την ΕΡΤ Ηρακλείου και την ΕΡΤ Χανίων.

Καθ ‘ όλη τη διάρκεια του τριημέρου διεξάγονται παράλληλα δράσεις ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα