Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 16:30, ο ΟΦΙ θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία και να εμπλουτίσει το βιβλίο των επιτυχιών του με μια πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στα χρονικά.

Το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι και τα εμπόδια πολλά και αρκετά ψηλά σε αγωνιστικό και έξω αγωνιστικό επίπεδο. Στα αγωνιστικά είναι ότι θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Καραϊσκάκης, μια ομάδα Β΄ εθνικής με ποιοτικό ρόστερ, ηχηρές μεταγραφές και ψηλούς στόχους, ενώ στα έξω αγωνιστικά, ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα του ΟΦΙ αλλά στο αχανές Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο κάτι που μειώνει τη δυναμική της έδρας και δίνει το χαρακτήρα μπαράζ που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για τους ποδοσφαιριστές της Ιεραπετρίτικης ομάδας που θέλουν να αναδείξουν τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία και η πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου θα φέρει δόξα, προβολή και χρήμα.

Οι φίλαθλοι του ΟΦΙ έχουν ήδη δηλώσει παρών για τον «τελικό» της Κυριακής στο Παγκρήτιο. Δύο πούλμαν έχουν γεμίσει και πολλά ιδιωτικά αυτοκίνητα θα διανύσουν τη διαδρομή Ιεράπετρα-Ηράκλειο με τον κόσμο να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Οι οργανωμένοι του συνδέσμου «Κουρήτες» έχουν προετοιμαστεί για να φτιάξουν μια όμορφη ατμόσφαιρα, ο «πυρήνας» τους θα είναι εκατοντάδες άτομα και φυσικά αρκετοί άλλοι που θα παραβρεθούν στις εξέδρες. Οι εκτιμήσεις με βάση την κινητικότητα που παρατηρείται μέχρι τώρα στην Ιεράπετρα και το Λασίθι κάνουν λόγο για περισσότερα από 500 άτομα από το νομό Λασιθίου ενώ ελπίζουν ότι στο πλευρό της Κρητικής ομάδας θα βρεθούν και φίλαθλοι από την υπόλοιπη Κρήτη και ιδιαίτερα του Ηρακλείου. Άλλωστε η ΕΠΣ Ηρακλείου έκανε κάλεσμα στον κόσμο, όπως επίσης και στον ΟΦΗ υπάρχει διάθεση από τον κόσμο του να δώσει το παρών.