Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκαν στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου, με την ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών, βιωματικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με απώτερο σκοπό την ίση αντιμετώπιση και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Τα παιδιά παρακολουθώντας βίντεο με θέμα την αναπηρία, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, αντάλλαξαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους. Με την προβολή, επίσης, φωτογραφικού υλικού, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τους τρόπους καθημερινής εξυπηρέτησης ατόμων με κάθε είδους μορφή αναπηρίας, καθώς και τους τρόπους επικοινωνίας τους. Οι μαθητές όλων των τάξεων, μέσα από τις βιωματικές δράσεις, μπήκαν στη θέση ανθρώπων χωρίς όραση, χωρίς ακοή και στη θέση ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, κατανοώντας πως η παραίτηση δεν είναι λύση.
Όλοι μπορούμε!
Ο καθένας ανακαλύπτει το νόημα της ζωής και το γεύεται με το δικό του μοναδικό τρόπο. Επιβραβεύουμε την προσπάθεια και επικροτούμε τη θέληση που λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη πραγματοποίησης ονείρων, στόχων και ποιότητας ζωής.
Όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι!

Επιμέλεια δράσεων: Καραγιάννη Ελένη – Γκιγκοπούλου Κατερίνα

Από το 1ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου