Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔιαδοχικές απόπειρες κλοπής αυτοκινήτων στον Άγιο Νικόλαο

Διαδοχικές απόπειρες κλοπής αυτοκινήτων στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Το φαινόμενο της ζωοκλοπής φαίνεται πως ευθύνεται σε μια σειρά ανεξήγητες για το ευρύ κοινό παραβατικές συμπεριφορές. Όσοι επιδιώκουν να προχωρήσουν σε ζωοκλοπές επιλέγουν να το κάνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή προφύλαξη, στοιχείο που αυξάνει την παραβατικότητά τους αφού δεν κάνουν μόνο μία παράνομη πράξη για φτάσουν στον τελικό στόχο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μοιάζει να αποτελούν τα τελευταία κρούσματα που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, όπως πληροφορούμαστε από πολίτες, της προσπάθειας διάρρηξης τριών οχημάτων.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως μέσα στην μεγάλη κακοκαιρία και την έξαρση του χιονιά τα προηγούμενα βράδια έγιναν τρείς απόπειρες διάρρηξης οχημάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε σοβαρό πρόβλημα καταστροφών στην περίπτωση ενός οχήματος, από τον τρόπο που κινήθηκε ο δράστης ή οι δράστες, προσπαθώντας να ανοίξουν το όχημα.

Το πρώτο στοιχείο που προκαλεί εντύπωση αφορά το γεγονός πως οι διαρρήξεις έγιναν σε οχήματα αγροτικού τύπου. Αποτελεί μια προσφιλή τακτική όσων επιδίδονται στις πράξεις ζωοκλοπών να επιλέγουν να μην εκτίθενται με οχήματα που ανήκουν στους ίδιους, σε συγγενικά τους πρόσωπα ή και σε φίλους. Για το λόγο αυτό η συνήθης πρακτική είναι ν’ «ανοίγουν» αγροτικά αυτοκίνητα, να τα παίρνουν κατά τη διάρκεια της νύκτας, να προχωρούν στη ζωοκλοπή και να τα παρατούν στη συνέχεια σε σημεία που μπορούν ν’ ανευρεθούν για ν’ αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πρόσφατα άρθρα