Καταιγίδες πλήττουν από το απόγευμα της Τρίτης τον Άγιο Νικόλαο αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού Λασιθίου, ενώ το μεσημέρι είχαμε και μεταφορά σκόνης.

14.8 χιλιοστά βροχής έπεσαν στον Άγιο Νικόλαο μέχρι ώρα 19:45 της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου, ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου (Τζερμιάδο) ο τοπικός μετεωρολογικός σταθμός έγραψε 45.6 χιλιοστά, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γιατί μεγάλη ποσότητα από αυτό το νερό θα καταλήξει στο φράγμα του Αποσελέμη.

Οι άνεμοι στο Φινοκαλιά πνέουν με 93 χιλ. /ώρα (8 μποφόρ).

Aρκετοί κεραυνοί έχουν πέσει κοντά στον Άγιο Νικόλαο και τα ίδια φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Τα πλοία

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στα πελάγη τα 9 με 10 μποφόρ. Στις 11 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν από Πειραιά για Κρήτη και συγκεκριμένα για το Ηράκλειο,το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Horizon», για τα Χανιά το «ΕΛΥΡΟΣ» και το «Φαιστός Παλάς» για Ηράκλειο – Χανιά. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών