Χθες παρουσιάστηκαν στο Δήμο Αγίου Νικολάου και αναλαμβάνουν εργασία από αύριο, οι 30 εργάτες, 5 οδηγοί, 1 χειριστής μηχανημάτων και 1 ηλεκτρολόγος, που υπέγραψαν συμβάσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας.

Τους εργαζόμενους ενημέρωσε για τα καθήκοντά τους ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μασσάρος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Απευθυνόμενος στους νέους συμβασιούχους, ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός τους προϊδέασε για τη συσσωρευμένη δουλειά που τους περιμένει σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και το νοικοκύρεμα των κοινόχρηστων χώρων, που έμειναν πίσω το τελευταίο δεκαπενθήμερο, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αναφέρθηκε στις έκτακτες λύσεις που αναγκαστικά μετήλθε ο Δήμος για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες καθαριότητας στις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες χορηγώντας «πάγιες προκαταβολές» στους κοινοτάρχες.

«Μπορεί τέτοιες καταστάσεις να μην αρέσουν σε κανέναν, δυστυχώς, όμως επιβάλλονται από την ισχύουσα γραφειοκρατία και τους ρυθμούς λειτουργίας του δημοσίου, που ρυθμίζει τις προσλήψεις προσωπικού στους δήμους», είπε ο κ. Ζερβός και προσκάλεσε τους νεοπροσληφθέντες να συμβάλουν θετικά από την πλευρά τους, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον τομέα Καθαριότητας και να μπει ένας κανονικός ρυθμός στη λειτουργία της Υπηρεσίας, για να προσφέρει στους δημότες το έργο και τις υπηρεσίες, για τις οποίες πληρώνουν ανταποδοτικά και δικαιολογημένα απαιτούν να έχουν.

Ν.Τ.